V. Adamkus: Lietuva padės Gruzijai integruotis į euroatlantines struktūras

Lietuva visada rėmė ir rems Gruzijos pastangas greičiau integruotis į euroatlantines struktūras, padės Gruzijai stiprinti administracinius gebėjimus, reikalingus sėkmingai vykdyti reformas šalyje.

Tai Prezidentas Valdas Adamkus patvirtino trečiadienį priėmęs Gruzijos ambasadorių Lietuvoje Davidą Aptsiauri.

Susitikime Prezidentas domėjosi politinėmis, ekonominėmis, socialinėmis aktualijomis, vykdomų reformų eiga Gruzijoje.

Susitikime taip pat buvo aptartas pirmasis oficialus Lietuvos Prezidento vizitas į Gruziją, kur jis lankysis lapkričio 9-10 dienomis.

Prezidento atstovės spaudai Ritos Grumadaitės teigimu, tai bus oficialus vizitas, kuriame bus kalbama apie tolesnę Lietuvos paramą Gruzijai siekiant integruotis į transatlantines organizacijas. Prezidentas su Gruzijos vadovu Michailu Saakašviliu taip pat tikisi aptarti regioninio bendradarbiavimo ir energetinius klausimus.

ELTA primena, kad spalį Lietuvos ir Gruzijos užsienio reikalų ministrai Antanas Valionis bei Salomė Zurabišvili pasirašė bendrą laišką, kviesdami kolegas iš Latvijos, Estijos, Azerbaidžano ir Armėnijos pratęsti Lietuvos pasiūlytą Baltijos ir Kaukazo valstybių bendradarbiavimo iniciatyvą.

Jie taip pat pasiūlė šių metų gruodį Briuselyje, kai čia lankysis NATO ir Aljanso partnerių ministrai, surengti šešių valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimą.

2006 metų gegužę Vilniuje numatomas trijų Baltijos ir trijų Pietų Kaukazo valstybių prezidentų susitikimas

2005-11-02 15:23

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.