Nesutramdomieji estai

Kaune tarnaujantys užsienio kariškiai terorizuoja prestižinio rajono gyventojus.

Vargas dėl kariškių

Estų kariškiai tapo tikru prestižinio Kauno Žaliakalnio rajono gyventojų galvos skausmu.

Kuriant Pabaltijo oro erdvės stebėjimo sistemą „Baltnet”, į Karmėlavoje dislokuotą centrą buvo komandiruoti ir Estijos kariškiai. Jie apsistojo Kaune, prestižiniame Žaliakalnio rajone.

T.Vaižganto gatvėje jiems specialiai buvo išnuomotas prašmatnus namas. Jame nuolat gyvena 6–8 Estijos Karinių oro pajėgų karininkai ir seržantai.

Lėbautojus teko išsiųsti

Vos tik 43-iuoju numeriu pažymėtame name įsikūrė estai, aplinkinių namų gyventojai pamiršo, kas yra ramybė. Karšti estų vyrukai netrukus parodė ko verti.

Jie nuolat keldavo orgijas – į lauką išsinešę garso kolonėles garsiai leisdavo muziką, kieme kepdavo šašlykus ir girtuokliaudavo. Savo žmonas ir mylimąsias gimtinėje palikę estai Kaune be vargo susirasdavo merginų.

Nuolatiniai jų vizitai, spiegimas ir girtų kariškių vapaliojimai ne juokais įgriso kaimynams.

Prieš porą metų nesibaigiančiomis orgijomis pasipiktinę aplinkinių namų gyventojai kreipėsi pagalbos.

Tada po patikrinimo didžiausi girtuokliai ir lėbautojai buvo išsiųsti atgal į Estiją.

Parvedė girtuoklį namo

Estų name triukšmai kiek aprimo.

Tačiau jie prisigerdavo mieste, o sugrįžę tikriausiai krisdavo miegoti. „Prieš kurį laiką mano vyras parvedė vieną estų karininką namo. Jis buvo visiškai girtas, miegojo gatvėje, šalia mėtėsi jo telefonas ir dokumentai”, – „Ekstra žinioms” pasakojo estų kaimynystėje gyvenanti Danutė Bistrickienė.

Toje pačioje gatvėje gyvenantis garbaus amžiaus kaunietis teigė į estų linksmybes žiūrintis su ironija. Jo manymu, ko daugiau galima tikėtis iš kariškių, kurie atitrūko nuo šeimų, gauna gerus atlyginimus ir gyvena prabangiame name.

„Nenuostabu, kad jie pražiopsojo Lietuvoje nukritusį rusų naikintuvą. Kaip žmogus gali dirbti, jeigu iki paryčių geria ir linksminasi”, – svarstė estų kaimynai.

Naktį aidėjo estų dainos

Aplinkinių namų gyventojų kantrybės taurę vėl perpildė naktį iš pirmadienio į antradienį vykusios orgijos.

Pirmadienio vakarą pradėję linksmintis estai be saiko gėrė alkoholinius gėrimus, galiausiai kaip reikiant įšilę kariai laukė kepė šašlykus, garsiai leido muziką, galingais balsais sutartinai traukė estiškas dainas. Besaikių gertynių garsai iš karių namo sklido iki 3 valandos ryto.

„Visą naktį jie rėkė ir klykė, aidėjo tranki muzika ir girtų žmonių estiškos dainos. Užmigti iki paryčių buvo neįmanoma, nuo estų keliamo triukšmo lojo visi kvartalo šunys”, – „Ekstra žinioms” guodėsi prestižinio rajono gyventojai.

Vakar „Ekstra žinių” žurnalistui apsilankius estų nuomojame name, kariškiai kuopė po orgijos likusias šiukšles. Vasariškai apsirengę kariai nešė pilnus tuščių butelių maišus.

Pabandžius patekti į jų namą, durų niekas neatidarė, tik garaže žaismingai skambčiojo buteliai.

Vadas atliks tyrimą

Lietuvos Karinių oro pajėgų Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos vadas, pulkininkas leitenantas Mindaugas Grigaliūnas, išgirdęs apie kolegų iš Estijos elgesį, neslėpė pasipiktinimo.

„Aš pats atliksiu tyrimą, jeigu faktai pasitvirtins, triukšmadariai bus deramai nubausti. Naktinį triukšmavimą ir lėbavimą vertinu labai neigiamai. Kaip kitaip galima vertinti kariškių elgesį, kai trukdoma žmonėms gyventi”, – „Ekstra žinioms” teigė pulkininkas M.Grigaliūnas.

Oro erdvės apsaugai vadovaujantis karininkas spėja, kad linksmybės prasidėjo į Lietuvą atvažiavus naujai estų „partijai”.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.