Po išpuolių visoje Indijoje sustiprintos saugumo priemonės

Po kruvinų išpuolių Indijos sostinėje Naujajame Delyje sustiprintos saugumo priemonės visoje šalyje. Kaip pranešė indų žinių agentūra NDTV, trys sprogimai, surengti prieš svarbią induistų šventę, šeštadienį nusinešė 65 žmonių gyvybes. Apie 150 asmenų buvo sužeisti. NDTV duomenimis, suimta 10 įtariamųjų.

Tarp aukų yra vaikų bei užsieniečių. JT generalinis sekretorius Kofis Ananas (Kofi Annan) griežtai pasmerkė išpuolius. Niujorke išplatintame pareiškime jis teigė esąs „pasibaisėjęs” teroristų smurtu.

Dvi bombos sprogo žmonių pilnuose turguose Pahargandžo ir Sarodžini Nagaro rajonuose. Pahargandžas ypač mėgstamas užsieniečių. Trečiasis sprogmuo detonavo autobuse. Policija kalbėjo apie „aiškų teroro aktą”. Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už išpuolius. Ministras pirmininkas Manmohanas Singas (Manmohan Sing) sutrumpino savo viešnagę Rytų Indijos Kalkutos mieste ir grįžo į Naująjį Delį.

Premjero atstovas pažymėjo, kad „Indija laimės kovą su terorizmu”. Vidaus reikalų ministras Šivradžas Patilis (Shivraj Patil) sakė, kad dar anksti spėlioti, kas yra išpuolių organizatoriai. Jis paragino žmones Naujajame Delyje likti ramius ir paskelbė apie paramą aukų artimiesiems bei nukentėjusių parduotuvių savininkams.

Išpuolius Indijoje pasmerkė ir Pakistano vyriausybė. Jie yra „nusikalstamas terorizmo aktas”, pareiškė Užsienio reikalų ministerija Islamabade. Anot pareiškimo, vyriausybė ir pakistaniečiai yra šokiruoti.

Antradienį Indijoje minima Divalio (Diwali) – švieselių – šventė. Penktadienį musulmonai švęs ramadano pabaigą. Paskutinįjį šeštadienį prieš Divalį dešimtys tūkstančių žmonių vyksta į Naująjį Delį pirkti dovanų.

2005-10-30 08:03

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.