Skandalingasis Šiaulių politikas M. Murza stos prieš teismą

Šiaulių apygardos prokuratūra perdavė teismui skandalingojo politiko Mindaugo Murzos ir jo bendrininkų baudžiamąją bylą.

Šeštadienį išplatintame prokuratūros pranešime teigiama, jog M. Murza, Žilvinas Razminas, Andrius Račkauskas, Sigitas Danila, Saulenis Rimkevičius, Lauras Butkus ir Jonas Vytautas Juknys kaltinami kurstymu prieš tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę bei trukdymu atlikti religines apeigas. Už tai jiems gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Užbaigę ikiteisminį tyrimą prokurorai nustatė, kad Šiaulių savivaldybės tarybos narys M. Murza ir jo bendrininkai bei dar du nenustatyti asmenys 2003 metų gruodžio 24 dieną Šiauliuose per žydų religinės bendruomenės „Chassidie Chabad Lubavich” Didžiosios Menoros uždegimo ceremoniją demonstravo plakatus ir vėliavas su žydų diskriminaciją kurstančiais užrašais ir skandavo diskriminacinio pobūdžio šūkius.

Be to, M. Murza bei A. Račkauskas dar kaltinami ir tuo, kad šių metų balandžio 10 dieną Šiaulių miesto savivaldybės salėje Lietuvos nacionaldemokratų partijos suorganizuotame renginyje perskaitė Vieningosios nacionaldarbininkų partijos steigiamąją deklaraciją, kurios turinys skatino neapykantą žydams. Kitą dieną ši deklaracija buvo paskelbta interneto tinklapyje.

Prokuratūros baigta tirti baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių miesto apylinkės teismui.
2005-10-29 14:53

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.