Nužiūrėjimas – magiška žvilgsnio galia

Sakoma, kad akys yra sielos veidrodis, savotiška saugykla, durys, pro kurias į žmogų patenka ir išeina energija. Vadinasi, į žmogų pro akis gali prasiskverbti ne tik gera energija, bet ir piktų dvasių siunčiami signalai. Dar viduramžiais buvo kalbama, kad pikti žmonės turi daug žalingos energijos, kurią aplinkai ir žmonėms skleidžia per akis. Kaip žmonės bando apsisaugoti nuo blogos akies ir atsikratyti nužiūrėjimo?

Pikta linkintis žvilgsnis

Nužiūrėti pikta akimi galima specialiai arba netyčia. Nužiūrėjimas susijęs su pavydu, kerštu ir pan. Kartais žmonės ir patys nežino, koks stiprus jų žvilgsnis. Blogą akį gali turėti bet kas: dar nemokantis kalbėti vaikas, ištikimas draugas, nekalta mergaitė, net dvasininkas. Viename sename traktate rašoma, kad žalingi spinduliai gali sklisti net iš užmerktų akių, sakykime, žmogui miegant ar mirus. Būna, kad viena žmogaus akis yra pikta (kaip taisyklė, kairė), o kita – ne. Jei portrete ar nuotraukoje žmogaus akis deformuota (padidėjusi), vadinasi, jis linkęs daryti bloga, jei dešinė – atvirkščiai, šio žmogaus ketinimai geri. Atskirti gerą žmogų nuo blogo nėra sunku, tereikia jam atidžiai pasižiūrėti į akis.

Blogą akį turinčius žmones galima atskirti ir pagal kitus požymius. Pavyzdžiui, romėnai vengdavo žvairakių, žmonių, turinčių giliai glūdinčias akis, taip pat žmonių su išsprogusiomis akimis. Skirtingos akių rainelės spalvos (pavyzdžiui, kairė akis – ruda, o dešinė mėlyna) irgi blogas ženklas. Bijoma žmonių su storais suaugusiais antakiais ir – turinčių kalbos defektų. Pikta linkintis žmogus niekada neverkia iš širdies! Paprastai tai liesas ir rūstus smailianosis su nemalonia veido spalva, nuo kurio sklinda blogas kvapas. Jis nemėgsta bendrauti, primena atsiskyrusį tylenį, labiau linkęs pasikalbėti su pačiu savimi.

Jau seniai tikima, kad blogą akį turi ir senos apsileidusios moterys. Net Pitagoras patarinėjo pasilikti namuose ir niekur neiti, jei prie durų sutikote baisią luošą senę.

Nusispjauk tris kartus…

Nužiūrėtą žmogų pradeda kankinti įvairios ligos: atsiranda gumbai, išvaržos, piktybiniai navikai. Žmogui skauda visus galus, apima liūdesys, pradedama gerti ir pan. Vyrai bjaurisi savo žmonomis, ir atvirkščiai – žmonos savo vyrais.

Aklumas irgi susijęs su pikta jėga. Kaimuose buvo vengiama aklų žiniuonių. Žmonės atsiribodavo nuo jų maldomis ir užkeikimais. Tikima, kad nužiūrėti gali ir vargšai. Patys susikrauti turtų negali, todėl ir pavydi turtuoliams!

Žmonės visada ieškojo būdų, padedančių apsisaugoti nuo piktos akies. Ir sugalvojo nusispjovimą. Gyvūnai savo ką tik gimusius palikuonis išlaižo. Todėl buvo manoma, kad seilės turi antidemoniškų galių. Dar Romos imperatoriaus Nerono laikais močiutės paseilėdavo vidurinį dešinės rankos pirštą ir patepdavo vaiko kaktą, nes tikėjo, kad tai apsaugo… Romėnai nusispjaudavo tris kartus, jei kas nors girdavo jų grožį, jėgą ar kitus kūniškus privalumus.

Plinijus duoda tokį patarimą: jei kas nors pažiūri į miegantį kūdikį, motina turi tris kartus nusispjauti ir visai nesvarbu, kad kūdikis turi amuletą, apsaugantį jį nuo blogos akies.

Kaip atsikratyti blogos akies?

Labiausiai paplitęs apsisaugojimo nuo nužiūrėjimo būdas – raudonų siūlų raištis ant dešinės rankos riešo. Daugelyje šalių raudonais kaspinais apraišomos naminių gyvulių galvos, taip norima apsaugoti nuo nužiūrėjimo galvijus. Simbolinę prasmę turi ir raudonos uogos (raudonieji serbentai, šermukšnis…). Kryžmai sudėtos šermukšnio šakelės ir perrištos raudonu siūlu neutralizuoja nužiūrėjimą ir apsaugo namus.

Užkalbėjimą ar nužiūrėjimą gali panaikinti šventa ar balta žvakė. Nužiūrėjimai ir užkalbėjimai – tai energetiniai kamščiai, dažniausia išsidėstę tarp energetinio taško (čakros) – Šventosios Dvasios viršugalvio (momens) čakros, indėnų vadinamoje „Sachasraroje”. Šventosios Dvasios čakra yra 16 cm virš momens 33 laips. kampu arčiau užpakalinės galvos dalies. Žmogaus nepasiekia Šventosios Dvasios energija (šviesa), todėl jį lydi nesėkmės, nes pažeidžiama visa gyvenimo eiga. Piktos akies neutralizavimą reikėtų pradėti nuo „ryšio kanalo” aktyvizacijos: uždekite baltą arba šventą žvakę ir 32 kartus sukite prieš laikrodžio rodyklę aplink momenį. Atitinkamoje vietoje žvakė pradės braškėti, vaškas sproginės ir rūks – vadinasi, jūs pradedate gauti Aukščiausio Kosmoso energiją. Dabar žvakę sukite spirale irgi prieš laikrodžio rodyklę – pradžioje į apačią, po to į viršų – ties stuburo linija. Žvakė vėl pradės braškėti, sproginėti… būtent šioje vietoje susikaupusi bloga energija. Ritualo metu reikėtų mintyse ar pašnibždomis kalbėti „Tėve mūsų…”. Kai žvakės liepsna „nebeišdykaus”, degs tolygiai ir ramiai, vadinasi liepsna pervedė neigiamą energiją į mentalinį pasaulį ir ją ten sunaikino.

Vieną žvakę galima uždegti ne daugiau kaip 6 kartus. Jei seansas užtrunka ilgiau, jį galima perkelti į kitą dieną ir tęsti tol, kol žvakės liepsna „nusiramins”. Tose vietose, kur buvo nužiūrėjimas ar užkalbėjimas, yra stuburo slankstelių panirimas, kurį sukelia deformuotas energetinis laukas. Todėl panaikinus nužiūrėjimą naudinga padaryti masažą – žmogų išjudinti, kad slanksteliai sugrįžtų į savo vietas ir susinormalizuotų kraujo apytaka stuburo zonoje.

Parengė I. Gudaitytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Nužiūrėjimas – magiška žvilgsnio galia"

  1. Snieguole

    Pabandziau su zvakem, turbut veikia,nes traskejo virs galvos. Jauciu jau seniai ,kad kazkas vyksta mano gyvenime ne taip kaip turi buti, nelaimes,po nelaimiu ir jau 3 metai. Pakartosiu dar kelis kartus. Tikiuosi pades.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.