A. Zuoko veiklą tirianti komisija prašys Seimo pratęsti jos darbą iki gruodžio vidurio

Iki lapkričio 1 dienos galimą korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje ir sostinės mero Artūro Zuoko veiksmus tirianti parlamentinė komisija savo išvadų nepateiks. Iškilus tam tikroms naujoms aplinkybėms, ši komisija nutarė prašyti Seimą pratęsti jos darbą iki gruodžio 15 dienos.

Tai po penktadienį įvykusio posėdžio sakė komisijos pirmininkė Loreta Graužinienė. Ji nenorėjo komentuoti naujų aplinkybių, kurios privertė komisiją prašyti pratęsti jos darbą. „Tikrai nenoriu nieko komentuoti. Tie argumentai bus išdėstyti Seime, prašant pratęsti komisijos darbą, tai bus vieša. Norime teisiškai teisingai surašyti, kad nebūtų interpretacijų”, – sakė L. Graužinienė.

Pasak jos, analizuodami medžiagą komisijos nariai rado tam tikrų spragų, išnagrinėjo tam tikrus teismų sprendimus. „Norime viską išsiaiškinti tam, kad nepadarytume klaidų”, – sakė L. Graužinienė. Anot jos, komisijos nuveiktas darbas nenuėjo veltui, bet yra tam tikrų aplinkybių, kurias reikia papildomai išsiaiškinti.

L. Graužinienė Eltai patvirtino, kad naujos paaiškėjusios aplinkybės susijusios su atsiskaitymu už privatizuojamą turtą, įskaitant priešpriešinį vienarūšį reikalavimą. Pagal šią tvarką, viešuosiuose turto pardavimo aukcionuose dalyvaujančios ir aukcioną laimėjusios įmonės už aukcione perkamą turtą galėjo atsiskaityti savivaldybės skola. Eltos žiniomis, parlamentinės tyrimo komisijos nariams sukėlė abejonių Vilniaus centre esančio kino teatro „Vilniaus kinas” privatizavimas.

L. Graužinienė sakė, kad komisijos nariai išreiškė norą papildomai apsilankyti Generalinėje prokuratūroje, taip pat apklausti kai kuriuos asmenis.

Iki penktadienio galimą korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje ir sostinės mero Artūro Zuoko veiksmus tirianti parlamentinė komisija buvo suformulavusi savo išvadas trimis klausimais. Komisijos pirmininkė L. Graužinienė, neatskleisdama išvadų turinio, ketvirtadienį vakare yra sakiusi, kad jau apsispręsta dėl „Eksimetos” galimo protegavimo epizodo, atsakyta į klausimus, susijusius su sklypu sostinės Ozo gatvėje, kuriame pastatyta „Siemens arena”, suformuluota komisijos nuomonė ir dėl buvusio Vismaliukų poligono.

ELTA primena, kad Seimo sudaryta laikinoji komisija turi ištirti, ar Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių bei savivaldybės administracijos tarnautojų veiksmais nebuvo pažeisti teisės aktai, tarnybinė etika bei viešųjų ir privačių interesų derinimo principai. Komisija taip pat turi nustatyti, ar buvo proteguojama bendrovė „Eksimeta” Maskvos vyriausybėje.

Be to, L. Graužinienės vadovaujama komisija turi ištirti, ar Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), Generalinės prokuratūros ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos vadovai ar specialistai žinojo apie anksčiau nurodytus faktus ir kokių priemonių šios institucijos ėmėsi šiems faktams ištirti bei užkardyti.

A. Zuoko veiklą tirianti komisija turėjo pateikti savo išvadas Seimui iki lapkričio 1 d.

Šeštadienį L. Graužinienė Seimo posėdžių sekretoriate ketina įregistruoti nutarimo projektą, kuriame prašoma komisijos darbą pratęsti iki šių metų gruodžio 15 d. Eilinis Seimo plenarinis posėdis, kuriame būtų pateiktas toks nutarimo projektas, numatytas lapkričio 8 d.
2005-10-28 16:42

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.