„Ekraną” sutiko su plakatais, gėlėmis ir dainomis

Vakar iškilmingai sutikti nauji Lietuvos futbolo A lygos čempionai – Panevėžio „Ekrano” futbolininkai. Geriausiais Lietuvoje jie tapo po dvylikos metų pertraukos. Pasipuošę „Ekrano” šalikėliais savo numylėtinius prie miesto ribos pasitiko ne tik žiniasklaida, Savivaldybės atstovai, bet ir ištikimiausi klubo aistruoliai.

Užvakar po įtikinamos pergalės 3:1 Šilutėje nugalėjusi Klaipėdos „Atlantą” ir, likus trims turams iki čempionato pabaigos, iš anksto užsitikrinusi šių metų Lietuvos futbolo lygos čempionų vardus, Panevėžio „Ekrano” komanda iškilmingai buvo sutikta vos įvažiavusi į Panevėžį.

Sutiktuvių dovana – didžiulis plakatas

Specialiai „Ekrano” sutiktuvių proga ant Panevėžio miesto riboženklio iškeltas plakatas skelbė Panevėžį esant futbolo čempionų miestu, o „Ekraną” – tikrų vyrų komanda.

Belaukiant naujųjų futbolo čempionų, netikėtai prapliupęs lietus neišgąsdino susirinkusių futbolo gerbėjų: ekraniečiai sutikti kaip dera – su dainomis ir gėlėmis. Po sutiktuvių prie miesto ribos futbolininkų sveikinimai ir perkelti į Laisvės aikštę, kur čempionų laukė miesto meras Vitas Matuzas, mero pavaduotojas Petras Luomanas, administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius kiti Savivaldybės darbuotojai ir būrys gerbėjų.

Gėlės ir sveikinimai

Beišlipančius iš autobuso „Ekrano” futbolininkus susirinkusieji Laisvės aikštėje pasitiko dainuodami pergalės dainas, sveikinimais ir gėlėmis. Plojimais bei skanduotėmis „Ekrano” komanda palydėta į didžiąją Savivaldybės salę, kur sveikinimų ir padėkos žodžius tarė meras Vitas Matuzas, administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius ir daugelis kitų.

Nuoširdaus darbo vaisius – čempionų titulas

Meras nuoširdžiai padėkojo visai „Ekrano” ekipai už šaunią prieš Klaipėdos „Atlantą”pergalę, kuri ekraniečius atvedė prie išsvajoto aukso. „Ačiū jums visiems už pergalę, kuri ir jus, ir mus atvedė prie aukso medalių”, – sakė meras V.Matuzas. Meras pabrėžė, kad „Ekrano” komanda tapo pavyzdžiu visam Panevėžiui, kaip reikia dirbti ir siekti užsibrėžto tikslo. Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Bronius Pliavga minėjo, kad užrašas ties įvažiavimu į miestą jau daug ką pasakė apie „Ekrano” komandos žaidėjus, kurie, anot direktoriaus, yra tikri vyrai, verti aukso. Kaip teigė administracijos direktorius V.Matkevičius, pergalės išplėšti nereikėjo. Ji, pasak direktoriaus, atėjo žaidėjams nuoširdžiai dirbant. Svarbiausias ir pagrindinis „Ekrano” klubo rėmėjas AB „Ekranas”, jos generalinis direktorius Eimutis Žvybas džiaugėsi, kad yra malonu, kai investicija duoda tokius vaisius. „Manau, kad buvo proga visiems žaidėjams atsiskleisti, ir ačiū, kad garsinote „Ekrano” vardą ir nešėte vėliavą”, – sakė įmonės vadovas.

Laimėjo nepalikdami jokių galimybių

„Ekrano” komandos treneris Virgilijus Liubšys teigė, kad dar prieš mačą su „Atlantu” komandos žaidėjų veiduose matė užsidegimą ir tikėjimą pergale. „Visi vyrai tikėjo, kad laimėsim, ir užtikrintai nugalėjom, manau, pelnytai. Laimėjome nepalikdami jokių galimybių FBK „Kaunas” klubui, nors Šilutėje ir buvo jų atstovų, kurie labai norėjo, kad „Atlantas” mus aploštų, bet įrodėme, kad ne veltui visą sezoną nė karto neužleidome jokiai komandai vietos turnyro lentelėje. Komanda, kuri žaidžia be kelių pagrindinių traumuotų žaidėjų ir sugeba laimėti čempionatą, įrodo, kad joje yra ir kitų potencialių žaidėjų, galinčių juos pakeisti”, – kalbėjo treneris.

Kapitonas Mantas Savėnas komandos vardu padėkojo visiems, kurie padėjo, rėmė ir palaikė svarbiausiose rungtynėse. „Mačiau žaidėjų norą laimėti, jie nenorėjo atidėti kovos kitoms rungtynėms. Ir todėl noriu padėkoti ne tik komandai, bet ir visiems jums, kurie visą sezoną mus palaikėte, rėmėte, nes, be jūsų, mums būtų buvę gerokai sunkiau”, – teigė M.Savėnas.

Jurgita Jakimavičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.