Sostinės turguose ūkininkai laikinai pienu neprekiaus

Visose Vilniaus miesto turgavietėse nuo šio penktadienio ūkininkams laikinai uždrausta prekiauti pieno produktais.

Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Algirdas Špukas Eltai sakė, kad toks sprendimas priimtas dėl dizenterijos protrūkio ir greito sergančiųjų šia liga skaičiaus didėjimo. Šiuo metu priskaičiuojama net 40 žmonių, sergančių dizenterija.

Susirgę vilniečiai į gydytojus kreipėsi nuo spalio 10 iki 26 dienos. Manoma, kad dizenterijos protrūkis prasidėjo spalio 4 dieną. Visi pieno produktų gaminiai Kalvarijų turgavietėje buvo pirkti daugiausia savaitgaliais. Dauguma dizenterija sergančių gyventojų užsikrėtė suvalgę varškės, kurią pirko sostinės Kalvarijų turgavietėje.

Taip pat gautas signalas, kad du vienos šeimos nariai dizenterija užsikrėsti galėjo suvalgę varškės bei sūrio produktų, pirktų Viršuliškių ūkininkų turguje. Jau paaiškėjo pirmieji tyrimų rezultatai. Nustatyta, kad trys ūkininkės, kurios prekiavo pieno produktais miesto Kalvarijų turgavietėje, nėra užsikrėtusios dizenterija. Neatmetama versija, jog dizenterijos užkratą į Vilnių galėjo atvežti Alytaus rajone ūkininkaujantys žmonės.

Anot A. Špuko, lapkričio mėnesio pradžioje turėtų paaiškėti, ar nevertėtų prekybos pieno produktais turguose uždrausti visiškai.

2005-10-28 09:12

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.