Mokslininkai ieško būdų regionams tobulinti

Uostamiestyje susirinkę Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Ispanijos mokslininkai kartu su savo kolegomis iš Lietuvos analizuoja regionų politiką įvairiose Europos Sąjungos (ES) valstybėse bei bando nustatyti pagrindines regionų ugdymo problemas.

Šie mokslininkai nuo ketvirtadienio dalyvauja dviejų dienų seminare, kuris skirtas regionų ugdymo problemoms ES kontekste. Seminarą surengė Klaipėdos universiteto Regioninės politikos ir planavimo institutas kartu su Socialinių mokslų fakultetu.

Anot instituto direktorės docentės Ligitos Šimanskienės, mokslininkai nagrinėja regionų problemas įvairiose šalyse, siekiant rasti panašių būdų, kaip jas spręsti.

„Susirinkome pasikeisti mokslinėmis idėjomis, sužinoti, kaip regionai plėtojami ir tobulinami skirtingose šalyse”, – sakė L. Šimanskienė. Kadangi seminare dalyvauja įvairių krypčių mokslininkai – socialinės geografijos, vadybos, ekonomikos – tikimasi įvairiapusiško požiūrio į gvildenamus klausimus.

„Žvelgiant Lietuvos mastu, žinome, kad pagrindinės investicijos nusėda Vilniuje, tačiau kaip jas pritraukti ir į labiau atsilikusius regionus? Bandysime ieškoti sprendimų”, – pasakojo organizatorė.

KU Socialinių mokslų fakulteto dekano doc. Antano Bučinsko įsitikinimu, „Lietuvoje regioninė politika nėra sutvarkyta”.

„Prisisteigėme tų regionų ir patys nežinome, kam. Man atrodo, galvota, kad kuo daugiau regionų turėsime, tuo daugiau pasiimsime pinigų iš ES fondų, – svarstė A. Bučinskas. – Norai buvo geri, bet dabar yra taip, kaip yra. Vienas iš šio seminaro tikslų yra sutelkti kaimyninių šalių mokslininkus regionų problemų analizei, kad būtų bendra šios Europos dalies regioninė politika ir bendra samprata.”

Giedrė Petkevičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.