ES vadovai aptars globalizacijos iššūkius

Europos Sąjungos (ES) valstybių vadovai ketvirtadienį netoli Londono įsikūrusiuose Hemptono rūmuose aptars Europai kylančius globalizacijos iššūkius.

Kaip pažymi britų visuomeninis transliuotojas, ES pirmininkaujančios Didžiosios Britanijos premjeras trečiadienį Europos Parlamente įvardijo šešias prioritetines sritis, kurioms ES privalo skirti daugiausia dėmesio. Tai mokslas, energetikos klausimai, švietimas, migracija, demografinė raida ir būtinybė suteikti galimybę persikvalifikuoti bedarbiams.

Vis dėlto, pasak BBC korespondento Timo Frenkso (Tim Franks), kai kurios iš minėtų sričių valstybėse narėse vertinamos itin nevienareikšmiškai, o apie išlaidas konkrečioms reikmėms iš esmės bus galima kalbėti tik tuomet, kai bus susitarta dėl 2007-2013 metų bloko biudžeto. Nors T. Bleras teigė tikįs, kad susitarti dėl jo pavyks dar gruodį, dauguma ekspertų mano, jog susitarimas nebus pasiektas anksčiau nei per pirmąjį 2006 metų pusmetį, kai pirmininkavimą ES perims Austrija.

Kaip skelbta, kalbėdamas Strasbūre įsikūrusiame Europos Parlamente, T. Bleras taip pat sakė sieksiąs, kad per ketvirtadienį vyksiantį neformalų ES viršūnių susitikimą Hemptono rūmuose bloko vadovai susitartų dėl priemonių, kurios sustiprintų Europos pozicijas konkurencinėje kovoje su Jungtinėmis Valstijomis, Kinija ir Indija.

Neformaliame Europos vadovų tarybos susitikime Lietuvai atstovaus Prezidentas Valdas Adamkus.

2005-10-27 09:28

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.