Soliariumuose – pavojai sveikatai

Klaipėdoje veikiančiuose soliariumuose saulės voniomis besimėgaujantys klientai gali pakenkti savo sveikatai.

Neseniai Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai patikrino apie 80 proc. mieste esančių soliariumų. Visuose rasta pažeidimų.

Dirbo neteisėtai

Anot minėtos įstaigos Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vedėjos Astos Šlepetienės, net septynių soliariumų šeimininkai negalėjo parodyti higienos paso. Šis dokumentas yra bene svarbiausias, norint teikti soliariumų paslaugas.

Specialistai taip pat nustatė, jog kai kuriuose soliariumuose nėra iškabinta informacija apie dirbtinių saulės spindulių poveikį sveikatai. Kai kurių įmonių darbuotojai nebuvo pasitikrinę sveikatos bei išklausę higienos įgūdžių kurso.

Labiausiai, pasak A.Šlepetienės, nerimą kelia tai, jog daugelyje soliariumų nepavyko pasižiūrėti, kokiomis lempomis kaitinami žmonės.

„Pagal nustatytus reikalavimus mūsų šalies soliariumuose leidžiama įrengti tik I ir II tipo lempas. Tačiau nežinia, kokios yra uostamiestyje. Galbūt čia kaitinama galingesnėmis lempomis ir tai gali pakenkti žmonių sveikatai”, – sakė vedėja.

Be šių pažeidimų, taip pat nustatyta, jog vienoje įmonėje soliariumai valomi netinkama dezinfekcine medžiaga.

Tikrins ir kitas įmones

A.Šlepetienės teigimu, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai uostamiesčio soliariumus tikrino pirmą kartą. Debiuto rezultatai nustebino ir pačius tikrintojus – visuose soliariumuose užfiksuota veiklos pažeidimų.

Juos pašalinti įmonių savininkai galės per ateinančias dvi savaites. Tada specialistai vėl surengs patikrinimą.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro darbuotojai šiuo metu taip pat tikrina mieste veikiančias pirtis bei saunas.

Artimiausiuose planuose – reidas į sporto klubus.

Prieš kelis mėnesius buvo tikrinamos ir uostamiesčio kirpyklos. Beveik visose taip pat buvo nustatyta pažeidimų. Daugiausia jų rasta toliau nuo miesto centro esančiose įmonėse.

Specialistai perspėjo, kad kirpyklose galima net užsikrėsti rimta liga. „Daugelis įmonių nustatytus pažeidimus jau pašalino”, – darbo rezultatais džiaugėsi A.Šlepetienė.

Virginija Spurytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.