„Barca” įveikė „Malagą”

Trečiadienį vyko Ispanijos čempionato 9-ojo turo susitikimai, kuriuose pergales iškovojo „Barcelona”, „Villarreal”, „Mallorca” ir „Osasuna”.

Čempionų titulą ginantys „Barcelona” futbolininkai namuose tik rungtynių pabaigoje sugebėjo palaužti „Malaga” vienuolikę, kuri praėjusiame ture net 5-0 sutriuškino Sevilijos „Betis” klubą. Pirmą įvartį tik 81 minutę įmušė Ronaldinho, realizavęs savo paties uždirbtą vienuolikos metrų baudinį, o po septynių minučių brazilas dar ir atidavė rezultatyvų perdavimą švedui Henrikui Larssonui, kuris padvigubino rezultatą.

Tikrą trilerį stebėjo 40 tūkstančių sirgalių Sevilijoje, kur „Betis” po neįtikėtinai atkaklios dvikovos 3-2 nusileido UEFA Čempionų lygoje žaidžiantiems „Villarreal” futbolininkams. Svečiai pirmieji išsiveržė į priekį po 10 minutę Jose Mari įvarčio, tačiau šeimininkų puolėjas iš Brazilijos Ricardo Oliveira 27 minutę rezultatą išlygino. Vėliau sekė du „Villarreal” įvarčiai – vienas į „Betis”, kurį įmušė Juanas Pablo Sorinas, o kitas – į savus vartus, kuomet nepasisekė Javi Ventai. Visas „Betis” viltis laimėti šias rungtynes atėmė Jose Mari uždirbtas vienuolikos metrų baudinys, kurį antru mėginimu realizavo Juanas Romanas Riquelme, bei už ginčus su teisėju komandos lyderio Joaquino gauta raudona kortelė. Negana to, dar po poros minučių raudoną kortelę prieš akis išvydo dar vienas „Betis” žaidėjas – saugas Melli. Vis tik „Villarreal” nepavyko pasinaudoti dviejų žaidėjų pranašumu ir rungtynės pasibaigė svečių pergale 3-2.

Dramatiškos rungtynės vyko ir Pamplonoje, kur vietos „Osasuna” tik pačioje teisėjo pridėto laiko pabaigoje išplėšė pergalę prieš „Athletic Bilbao” vienuolikę. Svečiai pirmieji išsiveržė į priekį po Carloso Gurpegi iš arti įmušto įvarčio, tačiau pirmojo kėlinio pabaigoje rezultatą fantastišku smūgiu iš maždaug 30 metrų išlygino „Osasuna” saugas Raulis. Įpusėjus antrajam kėliniui į priekį išsiveržė šeimininkai – antro įvarčio autorius Raulis atliko puikų perdavimą ir serbas Savo Miloševičius galva išvedė „Osasuna” į priekį. Rungtynių pabaigoje nepasisekė Josetxo, įsimušusiam įvartį į savus vartus ir taip išlyginusiam rezultatą, tačiau šeimininkams pavyko dramatiškai išplėšti pergalę: po keitimo aikštėje pasirodęs Pierre Webo smūgiu iš maždaug 12 metrų leido „Osasuna” džiaugtis trimis taškais.

Gan netikėtai pergalę namuose 1-0 prieš Vigo „Celta” iškovojo „Mallorca”. Vienintelį rungtynių įvartį antrojo kėlinio pradžioje įmušė italas Cristiano Doni, o antrojo kėlinio viduryje iš aikštės buvo pašalintas „Celta” vartininkas P.Contreras, tačiau šeimininkams kiekybiniu pranašumu labiau pasinaudoti nepavyko.

Šiandien dar žaidžiamos rungtynės tarp La Korunijos „Deportivo” ir smarkiai „nukraujavusio” Madrido „Real”. Po pirmojo kėlinio šeimininkai pirmauja 2-0, o įvarčius įmušė olandas de Guzmanas ir Juanma. Apie šias rungtynes skaitykite rytoj ryte.

„Barcelona” 2 – 0 „Malaga”

„Osasuna” 3 – 2 „Athletic Bilbao”

„Betis” 2 – 3 „Villarreal”

„Mallorca” 1 – 0 „Celta”

Artūras Salda

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.