„Ekranas” pasiekė išsvajotąjį tikslą

Panevėžio „Ekrano” futbolininkai po 12 metų pertraukos tapo šalies čempionais. Tai paaiškėjo po to, kai vakar panevėžiečiai Šilutėje 3:1 laimėjo Lietuvos futbolo A lygos rungtynes prieš Klaipėdos „Atlantą”.

Likus trims turams iki pirmenybių pabaigos, „Ekranas” turi 86 taškus ir artimiausias varžovas Kauno „Kaunas” jo pavyti jau nebegali.

Nors panevėžiečiai vakar sutriuškino Klaipėdos „Atlantą”, tai padaryti jiems pavyko tik antrajame kėlinyje.

Uostamiesčio klubas šiame čempionate iš „Ekrano” atėmė net penkis taškus. Be to, „Atlantas” yra vienintelė ekipa, kuriai šiemet pavyko nugalėti Panevėžio klubą šalies čempionate.

Klaipėdiečiai neoficialiai yra priklausomi nuo pagrindinio ekraniečių varžovo Kauno „Kauno”, todėl jie buvo nusiteikę neleisti Panevėžio futbolininkams užsitikrinti nugalėtojų vardo.

„Atlanto” vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius oficialiai prieš rungtynes pareiškė: „Šilutėje man nebūtų smagu matyti „Ekrano” triumfą, nenorėčiau panevėžiečių po rungtynių sveikinti su laimėjimu. Man ši komanda ne prie širdies”.

Po rungtynių V.Lekevičius liko ištikimas savo žodžiams – jis panevėžiečių nepasveikino pasiekus pergalę.

„Norėjome šiandien viską išspręsti. Visa komanda tikėjome, kad galime pasiekti pergalę. Nebenorėjome nieko atidėlioti ateičiai. Mes visas rungtynes turėjome persvarą ir valdėme žaidimą. Tik pradžioje gal kiek buvo sunkiau emociškai.

Malonu, kad pagaliau nutraukėme „Kauno” pergalių seriją. Dabar po rungtynių dar nėra daug jėgų džiaugtis pergale”, – vakar vakare „Panevėžio rytui” sakė „Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Varžybų pradžioje vyko lygi kova, o po to Panevėžio komanda perėmė iniciatyvą, tačiau turėjo tik vieną progą pasižymėti. 16-ąją minutę Dominykas Galkevičius iš patogios pozicijos smūgiavo šalia vartų.

Įpusėjus kėliniui Klaipėdos komandai, dėl stadiono rekonstrukcijos namų rungtynes žaidžiančiai Šilutėje, pavyko išlyginti žaidimą.

Per teisėjo kompensuotą laiką „Ekranas” turėjo puikią progą pasiekti įvartį. Povilas Lukšys buvo atsidūręs vienas prieš „Atlanto” vartininką Liudviką Valių, tačiau smūgiavo šalia virpsto.

Iškart po pertraukos ekraniečiams pavyko pramušti varžovų gynybą. Mantas Savėnas perdavė kamuolį Gediminui Paulauskui, šis įsiveržė į baudos aikštelę ir tiksliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą.

Sužaidus 62 minutes Panevėžio ekipai pavyko pasiekti kuriozinį įvartį. Klaipėdiečiai bandė išmušti kamuolį iš savo baudos aikštelės, šis pataikė į vieną iš futbolininkų ir nuskriejo į viršų. L.Valius siekė numušti kamuolį ranka, tačiau nepataikė ir šalia stovėjęs M.Savėnas įmušė antrąjį įvartį.

Netrukus „Ekranas” savo persvarą padidino iki triuškinančios. M.Savėnas įsiveržė į varžovų baudos aikštelę ir smūgiavo. Kamuolys praskriejo tarp „Atlanto” vartininko kojų ir atsidūrė vartų tinkle – 3:0.

Po trečiojo įvarčio Klaipėdos komanda pamažu perėmė iniciatyvą, tačiau panevėžiečiai iki susitikimo pabaigos patikimai saugojo susikrautą solidžią persvarą.

Tik baigiantis susitikimui uostamiesčio futbolininkams pavyko pasiekti garbės įvartį. Po tolimo stipraus Romualdas Maciulevičiaus smūgio kamuolys atsidūrė Arvydo Skrupskio ginamuose vartuose.

Visą čempionatą pirmavęs Panevėžio klubas laimėjo rezultatu 3:1 ir tapo nebepavejamas kauniečiams. „Ekranas” šiemet nukarūnavo šešis pastaruosius čempionatus laimėjusį „Kauną”.

Tai trečiasis panevėžiečių čempionų titulas. Pirmą kartą stipriausiais šalyje ekraniečiai tapo 1985 metais.

Klaipėdos „Atlantas” – Panevėžio „Ekranas” 1:3 (0:0). Šilutės stadionas. Teisėjas A.Rubys (Telšiai). 100 žiūrovų.

„Atlantas”: L.Valius, R.Maciulevičius, A.Bartkus (73 min. P.Šarūnas), D.Žernys, E.Užkuraitis (46 min. A.Pancerovas), A.Petreikis, D.Navikas, I.Vasiljevas, A.Laurišas, R.Žvingilas (69 min. M.Aliliujevas), V.Gusevas.

„Ekranas”: A.Skrupskis, A.Klimavičius, G.Paulauskas (55 min. L.Januševičius), A.Banevičius, A.Skroblas, M.Savėnas, D.Galkevičius (70 min. T.Kavolis), G.Tomkevičius, P.Lukšys, D.Saulėnas (89 min. A.Arlauskas), V.Kavaliauskas.

Įvarčiai: 49 min. G.Paulauskas (0:1), 62 min. M.Savėnas (0:2), 65 min. M.Savėnas (0:3), R.Maciulevičius (1:3).

Įspėti: D.Navikas, R.Maciulevičius (abu – „Atlantas”), G.Paulauskas, M.Savėnas (abu – „Ekranas”).

Kauno „Kauno” futbolininkai namie 3:2 nugalėjo Vilniaus „Žalgirį”.

Svečiai į priekį išsiveržė 16-ąją minutę po Virmanto Lemežio įvarčio. Sužaidus 46 minutes Ričardas Beniušis išlygino rezultatą, o dar po 10 minučių Andrius Velička išvedė kauniečius į priekį. 64-ąją minutę Irmantas Zelmikas skirtumą padidino iki 3:1, o dar po trijų minučių kaunietis nukreipė kamuolį į savo vartus.

Vilniaus „Vėtra” svečiuose 0:1 nusileido Šiaulių „Šiauliams”. Pergalingą įvartį 86-ąją minutę įmušė Andrius Šidlauskas.

Marijampolės „Sūduva” savo aikštėje net 5:1 sutriuškino Kėdainių „Nevėžį”. Nugalėtojams įvarčius pelnė Mantas Uselis (18 min.), Tomas Radzinevičius (31 min. iš 11 m, 51 ir 60 min.), Audrius Veikutis (65 min.). Autsaiderių gretose 75-ąją minutę pasižymėjo Aleksandras Popovas.

Vilniaus „Vilnius” taip pat 5:1 sutriuškino Šilutės „Šilutę”. Sosotinės ekipai įvarčius pelnė Mindaugas Panka (44 ir 65 min.), kamerūnietis Pierre’as-Olivier Bakalaq (85 min.), Vytautas Lukša (90 min.) bei Ramūnas Radavičius (90 min.). Svečiai buvo išlyginę rezultatą po 57-ąją minutę Gvido Juškos pelnyto įvarčio.

Iki čempionato pabaigos likus trims turams komandos rikiuojasi taip (vieta, komanda, įvarčiai, taškai):

1. „Ekranas” 78:16 86

2. „Kaunas” 80:22 76

3. „Vėtra” 40:42 51

4. „Sūduva” 62:42 50

5. „Vilnius” 36:25 47

6. „Šilutė” 39:56 41

7. „Atlantas” 38:46 37

8. „Žalgiris” 38:50 37

9. „Šiauliai” 33:58 28

10. „Nevėžis” 18:105 5

Spalio 30-ąją Panevėžio „Ekranas” išvykoje žais su Kėdainių „Nevėžiu”.

Aidas Kauneckas

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.