Kvaišalų tardymo izoliatoriuje įkalintam vyriškiui atnešė jo tėvas

Suimtųjų ar nuteistųjų šeimos nariai, lankydami tardymo izoliatoriuose įkalintus ar pataisos namuose bausmę atliekančius savo vaikus ar vaikaičius, neretai pakliūna į pastarųjų bičiulių pinkles. Iš mažai pažįstamų arba pirmąkart matytų asmenų priimdami perduoti maisto produktų ar higienos priemonių jie rizikuoja tapti įtariamaisiais baudžiamosiose bylose, iškeltose dėl neteisėto disponavimo kvaišalais.
Antradienį tikrindami vienam nuteistajam perduoti atneštą siuntinį Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnai aptiko, kaip įtariama, narkotinės medžiagos – apie penkis gramus hašišo. Kvaišalai buvo paslėpti dezodorante.
Spalio 25 dieną į tardymo izoliatorių atvykęs šiaulietis 68 metų Algirdas A. paprašė šioje įstaigoje laikomam jo sūnui 38 metų Deiviui A. perduoti siuntinį. Jame buvo įvairių maisto produktų, cigarečių, ūkiško muilo, dezodorantas.
Kadangi tuo metu kitų lankytojų nebuvo, prižiūrėtojas išsyk ėmė tikrinti Algirdo A. atneštas lauktuves. Įtarimą pareigūnui sukėlė pieštukinis dezodorantas „Rexona”. Jo apačioje, virš sraigto, buvo aptikta slėptuvė, o joje – apie penki gramai supresuotos rusvos spalvos medžiagos. Įtariama, jog tai augalinės kilmės narkotinė medžiaga – hašišas (kanapių derva), tačiau neatmetama galimybė, jog tai gali būti susmulkinti ir supresuoti džiovintų aguonų lukštai. Tiksliau į šį klausimą atsakys ekspertai, kuriems perduotas radinys.
Net dešimt kartų teistas Deivis A. tardymo izoliatoriuje atsidūrė prieš mėnesį. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (BK 259 str. 1 d.) Šiaulių miesto apylinkės teismas jam skyrė penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.
Beje, teismo nuosprendis buvo paskelbtas šių metų rugpjūčio 22 dieną, tačiau tuomet Deivis A. nebuvo suimtas. O jau po trijų dienų jį sulaikė Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnai, kai šiauliečio atneštoje suimtajam Nerijui S. perduoti lašinių paltyje buvo aptikti devyni paketėliai su džiovintomis kanapėmis ir jų dalimis.
Apklausę Algirdą A. pareigūnai jį paleido. Dėl šio įvykio įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą – dėl kvaišalų šiemet jau 66-ą.
Prieš keletą dienų panašus atvejis užfiksuotas sostinėje. Spalio 20 dieną Vilniaus 2-ųjų pataisos namų pareigūnai sulaikė 77 metų vilnietę, atėjusią pasimatyti su čia bausmę atliekančiu vaikaičiu. Tikrinant jo atneštas lauktuves, skutimosi kremo tūbelėje buvo aptikta vienuolika gramų, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.