Gražuoles verbavo ir Klaipėdoje

Klaipėdoje veikianti modelių agentūra „DM” įtariama prostitucijos verslo organizavimu.

Šimtai klaipėdiečių merginų keletą kartų per metus dalyvaudavo šios agentūros modelių atrankose, o kai kurios išvykdavo dirbti į užsienį. Modelių karjeros siekiančios merginos dabar turi aiškintis artimiesiems, ką jos iš tikrųjų veikia išvažiavusios dirbti į užsienį.

Įtariama, kad Klaipėdoje keletą metų veikusi firma „DM”, prisidengdama modelių agentūros vardu ir veikla, nevaržomai užsiėmė prekyba žmonėmis ir nepilnamečių merginų eksportu į įvairių valstybių viešnamius.

Įtaria klaipėdietę

Įtarimai, kad agentūra „DM” verčiasi prostitucijos verslu ir per prievartą įtraukia merginas į šį verslą, buvo išsakyti savaitgalį dienraštyje „Lietuvos rytas” publikuotame rašinyje „Vietoj manekenės karjeros – prostitutės lova”.

Publikacijoje nurodoma, kad viena didžiausių tariamų modelių agentūrų „DM” veikia Klaipėdoje, o jei vadovauja turtinga, „Ferrari” važinėjanti moteris Daiva M. Dienraščio pašnekovas nurodė, kad ketverius metus ši sąvadautoja už merginas prašydavo po 10 tūkst. eurų. Šalia rašinio spausdinamos ir kelių klaipėdiečių nuotraukos.

Publikacijoje taip pat teigiama, kad oficialiame agentūros „DM” internetiniame tinklalapyje www.dma.lt publikuojamos merginų modelių nuotraukos sutampa su internetiniuose prostitucijos tinklalapiuose skelbiamomis elitinių prostitučių iš Lietuvos nuotraukomis.

Prašo ištirti

Modelių agentūros „DM” internetiniame puslapyje nurodoma, kad jos vadovė yra Daiva Mondeikienė, anksčiau vadovavusi prieštaringai vertinamai agentūrai „Kakadū”.

Vakar D.Mondeikienės telefonu atsiliepė jos asistente prisistačiusi moteris ir patikino, kad ponia Daiva perskambins žurnalistei. Iki vakar vakaro D.Mondeikienė nepaskambino.

Vakar Seimo narė Ona Valiukevičiūtė kreipėsi į policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių, prašydama ištirti savaitgalį dienraščio „Lietuvos rytas” publikacijoje minimas aplinkybes apie prostitucijos verslą.

„Noriu pabrėžti, kad dienraštyje minimos konkrečios „modelių agentūros”, jų vadovai bei šių agentūrų aukos”, – šių agentūrų cinizmu ir nebaudžiamumu stebėjosi Seimo narė.

Atskleidė austras

Austrijoje žinomas sąvadautojas Tomas, net ketverius metus turtingiems klientams tiekęs tūkstančius merginų iš Lietuvos, nutarė nebedirbti su lietuviais sąvadautojais, nes jie merginas paverčia vergėmis, jas žaloja, prievartauja ir įkalina. Tokiu elgesiu pasipiktinęs Tomas ryžosi papasakoti tiesą apie Lietuvoje vis didesnį mastą įgaunantį prostitucijos verslą.

„Lietuvoje veikia tik dvi tikros modelių agentūros. Už daugybės kitų slepiasi sąvadautojai”, – tikino jis.

Prostitucijos verslo organizavimu taip pat įtariamos ir agentūros „Vita Luci”, „D-MAX models”, „Baltlic models”.

Siūlė skristi pas arabus

Vakar dienraštis kalbėjosi ir su aštuoniolikmete klaipėdiete, kurią skristi reklamuoti kvepalų į Jungtinius Arabų Emyratus siūlė agentūros „Vita Luci” vadovas. Mergina yra vienos uostamiesčio mokyklos abiturientė, jos pavardė redakcijai žinoma.

Klaipėdietė į susitikimą su „Vita Luci” vadovu nuėjo atsitiktinai. Ją į kompaniją pasikvietė draugė, kuri buvo užpildžiusi modelių agentūros anketą ir praėjusi atranką.

Vasarą į susitikimą vienoje Klaipėdos kavinių nuėjo dienraščio pašnekovė ir jos draugė.

Įvertinęs merginų išvaizdą, modelių agentūros vadovas merginoms iš karto pasiūlė jau kitą savaitę skristi į Jungtinius Arabų Emyratus. Jis teigė, kad lėktuvo bilietai jau užsakyti, joms tereikės reklamuoti kvepalus ir keliauti po šalį.

Pašnekovas nepilnametes gundė nemokama kelione, išlaikymu ir galimybe pamatyti pasaulį. Jis nesijaudino, kad į tokią kelionę jų gali neišleisti tėvai. Siūlė merginų tėvams atvažiuoti į Vilnių, į agentūros biurą, o jie įtikins, kad tėvai pasirašytų visus dokumentus, reikalingus nepilnamečių kelionei į užsienį. Tuo metu joms dar nebuvo suėję 18 metų.

„Jie prašė jau kitą dieną nusifotografuoti, atsiųsti nuotraukas ir jau po dienos būtume gavusios atsakymą, ar mes tikrai tinkame. Keistai atrodė tas skubotumas, be to, jie nedaug šnekėjo apie darbą ir uždarbį, akcentavo nemokamą kelionę”, – sakė „Klaipėdai” aštuoniolikmetė.

Džiaugiasi nesuklydusios

„Mes iškart supratom, kad čia kažkas ne taip. Dar pasitariau su tėvais, bet jie net į kalbas nesileido. Pasakė griežtą ne. Keista, kad taip arti nelaimės buvom. Suprantu, kodėl kitos merginos „užkibo” ant tokio kabliuko. Jis tikrai labai įtikinamai kalbėjo, piešė gražiausiais galimybes ir visas abejones dar jų nepasakius mėgino išsklaidyti”, – tikino mergina.

Pašnekovė dienraščiui teigė, kad ir sulaukęs neigiamo abiejų merginų atsakymų modelių agentūros vadovas dar ne kartą joms skambino, įkalbinėjo važiuoti į JAE, prašė leisti susisiekti ir susitikti su jų tėvais, kad šie patys įsitikintų, jog pasiūlymas yra rimtas ir legalus.

Pasiūlymą atmetė

Šokių grupės „Tina dance” vadovas Alvydas Dzemionas dienraščiui sakė, kad agentūros „DM” atstovė siūlė kolektyvui bendradarbiauti. Ji atsiuntė dalykinį pasiūlymą, kurį kolektyvo vadovas atmetė.

Šokių grupei atsiųstame pasiūlyme dabar prostitucijos verslu įtariama agentūra „DM” Turkijoje, Ankaroje, klube „Fashion”, siūlė darbą modeliams, go-go šokėjoms ir barmenėms.

Siūlomas darbas turėjo trukti nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto, o siūlomas honoraras siekė nuo 1100 iki 1400 eurų per mėnesį. Darbdavys būtų apmokėjęs merginų kelionės išlaidas, apgyvendinęs viešbutyje, du kartus per dieną jos būtų galėjusios pavalgyti, o už 15 minučių pokalbį su klubo klientu, jei jis užsisako gėrimą, būtų sumokama 10 litų.

„Ten darbuojasi ir mūsų agentūros administratorius, taigi visas iškilusias problemas sakyti jam. Jis turi teisę skirti pinigines baudas už vėlavimus, neklausymą darbo metu, savo pareigų neatlikimą ir pan.”, – buvo rašoma agentūros „DM” pasiūlyme.

Reda Baltinaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Gražuoles verbavo ir Klaipėdoje"

  1. Gintare

    o tai tada kokios tos dvi tikros modeliu agenturos? koks ju pavadinimas?

  2. xara

    As as meniskai pazistu kelias merginas is DM agenturos ir tikrai zinau, kad jos i uzsieni nei karto nebuvo isvaziavusios, taip kad vadinti visas prostitutemis reikia turet proto 😯
    Kaip joms po to mokyklos suole sedet???
    jei kazkas ir vaziuoja, tai prostitucija visam pasauly klesti, nesuziuresi visukas kur vaziuoja…
    Ir kuo remiamasi? sutenerio zodziais?
    Daiva su Ferrari tikrai nevazineja.jame net sedejus nera.
    man tai labai miglotai atrodo visas tas straipsnis ir isvis…
    kokios tos 2 agenturos? ju tikrai daugiau ir TIKRU!

  3. zivile

    tai kokios tos dvi agenturos? man tai svarbu nes pati priklausau agenturai bet bijau kad nebutu apgaule 😐

  4. D

    Daiva mondeikiene yra sutenere!ne visos vazinejo po uzsieni bet tos kurios buvo ten jei sako kad nieko ten nereikalaujama–meluoja.as tikrai zinau….nemeluoju

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.