Interneto vartotojams – nemokami darbo valstybės tarnyboje pasiūlymai

Nuo šiandien skelbimai į laisvas valstybės tarnautojų vietas bus prieinami ir www.vtd.lt interneto svetainėje. Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos (VTD) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Valstybės įmone Seimo leidykla „Valstybės žinios” dėl pranešimų apie konkursus į laisvas valstybės tarnyboje pareigybes skelbimo www.vtd.lt tinklalapyje.
„Valstybės žinios” savo interneto svetainėje tokią nemokamą informaciją skelbia nuo š. m. rugsėjo 15 d.

Anksčiau tokią informaciją buvo galima rasti „Valstybės žinių” priede „Informaciniai pranešimai”. Šis leidinys yra mokamas, tad laisvai naudotis jame skelbiama informacija galėjo tik prenumeruojančių įstaigų darbuotojai bei bibliotekų lankytojai. Nuo šiol tokius skelbimus savo interneto svetainėse nemokamai skelbs ir VTD, ir „Valstybės žinios”.

Per pirmąjį 2005 m. pusmetį buvo paskelbti 1429 skelbimai į laisvas karjeros valstybės tarnautojų ir įstaigų vadovų pareigybes. Vidutiniškai per metus yra paskelbiama apie 3000 skelbimų, o darbo vietų geografija apima beveik visas šalies savivaldybes. Daug skelbimų skelbiama dėl to, kad valstybės tarnybos sistemoje vyksta natūralūs tarnautojų kaitos procesai. Dalis tarnautojų palieka valstybės tarnybą, dalis pretenduoja į kitas valstybės tarnautojų pareigas. Neretai pasitaiko atvejų, kai konkursai dėl įvairių priežasčių neįvyksta ir būna skelbiami pakartotinai.

„Mes esame suinteresuoti, kad valstybės tarnybos institucijose dirbtų išsilavinę bei perspektyvūs žmonės”, – sakė Osvaldas Šarmavičius, VTD direktorius. Šiuo metu dauguma valstybės tarnautojų turi aukštąjį išsilavinimą, vidutinis tarnautojo amžius siekia 42 m. Valstybės tarnautojų registro duomenimis, Lietuvoje yra apie 20 tūkst. valstybės tarnautojų (be statutinių).

Pasak O. Šarmavičiaus, internetas yra pats tinkamiausias informacijos kanalas į valstybės tarnybą kviesti žmones, norinčius joje dirbti. „Mūsų portale per savaitę pasirodys apie 40 naujų darbo pasiūlymų. Mes siekiame, kad kuo daugiau kompetentingų žmonių sužinotų apie skelbiamus konkursus ir ryžtųsi juose išmėginti savo jėgas „, – sakė O. Šarmavičius.

Informacija apie laisvas darbo vietas valstybės tarnyboje VTD tinklalapyje bus atnaujinama du kartus per savaitę – trečiadieniais ir penktadieniais.

www.vtd.lt svetainėje galima rasti Valstybės tarnybos departamento specialistų patarimus dėl priėmimo į valstybės tarnautojus tvarkos.

Valstybės tarnybos departamentas prie VRM

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.