Liudytojas teisme nebepažino kaltinamojo

Vakar Klaipėdos apylinkės teisme pradėta nagrinėti byla, kurioje Algirdas Žilinskas (gim. 1979 m.) ir Ramūnas Bertulis (gim. 1978 m.) kaltinami turto prievartavimu.

Praėjusių metų gruodį 26 metų palangiškis Arūnas Riepšas pasigedo neseniai įsigyto automobilio „Volkswagen Caravela”. Praradęs viltį mikroautobusą atgauti padedant policijai, vaikinas kreipėsi į draugus.

Teisme nukentėjusysis sakė, jog pirmas bandymas buvęs nesėkmingas – sutartoje vietoje palikęs 1 400 eurų, jis mašinos taip ir neatgavo.

Apie savo problemą A. Riepšas papasakojo vienoje iš Klaipėdos saugos firmų dirbusiam kaimynui Arūnui Švedkauskui (gim. 1972 m.). Šis sutikęs padėti bei kreipęsis į klaipėdietį A. Žilinską.

Anot A. Švedkausko, per šį tarpininką buvo sutarta suma, už kurią bus grąžintas automobilis. Nurodytą dieną A. Švedkauskas iš A. Riepšo paėmęs 1 400 eurų bei išvykęs į Klaipėdą. Jis kartu A. Žilinsku laukęs nurodytame bute, kol pasirodė nepažįstamasis ir nurodė mikroautobuso stovėjimo vietą.

Kaip liudytojas teisme apklaustas A. Švedkauskas pasakojo tik tada paskambinęs A. Riepšui bei pasakęs mašinos buvimo vietą, o sulaukęs patvirtinimo, jog automobilis rastas, palikęs sutartą sumą A. Žilinskui bei nepažįstamajam ir skubiai pasišalinęs. Beje, A. Švedkauskas teismui tvirtino negalįs pasakyti, ar teisiamųjų suole sėdintis R. Bertulis yra tas minėtas nepažįstamasis.

Abu kaltinamieji neigia palangiškių pasisakymus. Anksčiau teistas A. Žilinskas tikino tik pažadėjęs A. Švedkauskui pasidomėti, ar būtų įmanoma padėti jo draugui atgauti automobilį, tačiau jokių veiksmų taip ir nesiėmęs.

„Aš apskritai nesuprantu, ką aš čia darau ir už ką esu uždarytas jau aštuonis mėnesius. Tiesa ta, kad aš kartais aplankydavau savo pusbrolį – A. Žilinską, bet jokiais negerais darbais man būnant pas jį nebuvo užsiiminėjama”, – sakė anksčiau teistas Kretingos rajono gyventojas R. Bertulis.

A. Riepšas vakar teismui įteikė pareiškimą, kuriame sakoma, jog visi jo patirti nuostoliai atlyginti ir jis jokių pretenzijų niekam neturintis.

Žaneta Skersytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.