Įškilminga „SFL” uždarymo ceremonija jau šį sekmadienį

Sekmadienį, 17 val. Vilniuje, „All Stars” bare įvyks SFL (Sekmadienio futbolo lygos) pirmojo sezono uždarymas. Jame bus apdovanoti septyniolikos komandų (beveik 500 futbolininkų!) čempionato nugalėtojai, prizininkai ir rezultatyviausi žaidėjai. Renginyje koncertuos grupė „Biplan”.

SFL buvo įkurta šių metų pavasarį. Tokios lygos įkūrimas – geras entuziazmo ir meilės futbolui pavyzdys. SFL iniciatoriai – vienas populiariausių futbolo tinklalapių Lietuvoje EuroFootball.lt ir Vilniaus futbolo klubas „Prelegentai” (www.prelegentai.lt). Tinklalapyje EuroFootball.lt paskelbus apie ketinimą kurti futbolo mėgėjų lygą, kurios rungtynės būtų žaidžiamos tik sekmadieniais, užsiregistravo 14 komandų – 13 iš Vilniaus ir 1 iš Kauno. Vienos jų buvo įkurtos seniau, kitos susibūrė SFL kūrimo proga.

Po kelių klubų vadovų susirinkimų buvo sukurtas lygos formatas, čempionato sistema ir burtų keliu komandos paskirstytos į dvi grupės po septynias. Čempionato vyriausiuoju teisėju tapo FIFA kategorijos arbitras Paulius Malžinskas.

Po pirmojo rato pavasarį komandos pagal užimtas vietas buvo suskirstytos į du divizionus – šešios pateko į A divizioną, šešios – į B divizioną. Ketvirtąsias vietas grupėse užėmusios komandos rungtyniavo pereinamosiose rungtynes dėl teisės patekti į A divizioną. Rungtynės vyko Vilniaus „Žalgirio” stadione, jose Vilniaus „Kiemas” 1:0 įveikė Kauno „Viči”.

Rudenį prasidėjo antrojo rato kovos A ir B divizionuose. Taip pat prie SFL prisijungė dar keturi klubai, iš kurių buvo suformuotas C divizionas. Čempionate buvo išlaikytas sportinis prinicipas – A diviziono nugalėtas tapo SFL čempionu, B ir C diviziono komandos pakilo į aukštesnius divizionus, A ir B diviziono paskutinės komandos iškrito į žemesnius divizionus, o priepšpaskutinės komandos žaidė su žemesnių divizionų antrosiomis komandomis dėl teisės žaisti aukštesniame lygyje. Kauno „Viči” iš B diviziono po 11m. baudinių serijos 5-4 nugalėjo Vilniaus ” Navigatorius” iš A diviziono ir pakilo aukštyn. Vilniaus „F.1.C.” iš C diviziono taip pat 2-0 nugalėjo Vilniaus „Studentus” ir pakilo į aukštesnį divizioną.

Be abejo, įdomu tai, kad abiejose pereinamosiose rungtynėse pergales šventė žemesnių divizionų komandos. Tačiau atkaklus buvo visas čempionatas. Iki pat paskutiniojo turo buvo neaiškus čempionas ir trečios vietos savininkas. Net trys komandos, pretenduojančios į trečią vietą A divizione, surinko po lygiai taškų, todėl vietos paaiškėjo tik pagal papildomus rodiklius.

Sekmadienio futbolo lyga buvo kolektyvinės iniciatyvos vaisius, ir nors daug ką dar galima taisyti bei tobulinti, iš esmės projektas pateisino visus lūkesčius. SFL subūrė žmones laisvalaikį skirti mėgiamam sportui. Čempionate netrūko atkaklių, kovingų ir permainingų rungtynių. Nepaisant kai kurių apskritai futbolui būdingų epizodų, rungtynės vyko kultūringai ir drausmingai. Kai kuriuos mačus jau pirmajame sezone stebėjo daugiau nei šimtas žiūrovų. Varžybų statistika ir aprašymai skelbti EuroFootball.lt. Beveik visi klubai turi savo internetines svetaines, rungtyniavo tvarkingomis aprangomis. Per visą čempionatą, kuris vyko remiantis „garbės žodžiu”, neįvyko tik vienerios rungtynės ir viena komanda nebaigė pirmenybių. Didžiausia problema – sena kaip pats Vilnius: kur rungtyniauti? Normalių futbolo aikščių sostinėje katastrofiškai trūksta…

SFL tiki gražia ateitimi. Kitą sezoną informacinis lygos partneris taip pat bus televizija „5 kanalas”. Kaip ir pirmajame sezone, informaciją apie SFL skelbs portalas EuroFootball.lt. Taip pat lygos partneriu tampa sportinis baras „All Stars” – čia komandos turės galimybę peržiūrėti savo rungtynių vaizdo įrašus didžiajame ekrane. Vyksta derybos su kitais potencialiais SFL partneriais. Gali būti, kad SFL dar labiau išsiplės, nes pageidaujančių joje rungtyniauti netrūksta. Taip pat tikimasi, kad per žiemos pertrauką SFL įkurs juridinį darinį, kuris dar sėkmingiau plėtos Sekmadienio futbolo lygą, kurioje jau dabar įregistruota apie 500 futbolininkų mėgėjų!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.