G. Petriko apklausa – prokurorų, o ne policijos reikalas, teigia G. Jasaitis

Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis siūlo Policijos departamento vadovybei nesirūpinti EBSW koncerno buvusio prezidento Gintaro Petriko apklausa ir išdavimu Lietuvai, nes tai esąs prokurorų reikalas.

„Jau kažkiek laiko stebimos ar tam tikros derybos iš policijos pusės, ar bandymai kažką organizuoti, – antradienį per spaudos konferenciją teigė G. Jasaitis. – Galiu vienareikšmiai pasakyti – ne policija nuspręs dėl G. Petriko ekstradicijos ir ne policija nuspręs, ar dabar būtina G. Petriko apklausa, ar apklausa įvyks po to, kai jis bus perduotas Lietuvai. Visa tai sprendžia prokurorai”.

Anksčiau antradienį Policijos departamento generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius užsiminė, esą buvo svarstoma ir konsultuojamasi su JAV federalinio tyrimų biuro (FTB) pareigūnais, ar nereikėtų vykti į Ameriką.

Tačiau tokių ketinimų atsisakyta, nes tai esą gali būti įvertinta kaip išankstinis spaudimas ir gali turėti įtakos gynybai.

„Tokios žinios ir tokie duomenys mums nežinomi”, – į klausimą apie konsultacijas su FTB atsakė G. Jasaitis.

Vidaus reikalų ministras Gintaras Furmanavičius yra pasiūlęs Generalinei prokuratūrai išnagrinėti galimybę teisės aktų nustatyta tvarka kreiptis į JAV kompetentingas institucijas dėl G. Petriko apklausos. Toks siūlymas išdėstytas Generalinei prokuratūrai ir Seimo laikinosios komisijos koncerno EBSW veiklai ištirti pirmininkui Algiui Rimui adresuotame rašte.

Šia apklausa esą būtų siekiama palengvinti baudžiamųjų bylų, kuriose G. Petrikas patrauktas kaltinamuoju, tyrimą bei gauti papildomos informacijos, kuri padėtų komisijai išaiškinti fizinių ir juridinių asmenų, susijusių su koncernu EBSW, veiklą.

Daugiau nei 80 mln. litų indėlininkų pinigų ir koncerno turto iššvaistymu kaltinamas G. Petrikas šiuo metu kali Los Andželo federaliniame kalėjime ir laukia ekstradicijos į Lietuvą. Prieš kelias dienas buvęs verslininkas griebėsi dar vienos priemonės – parašė atvirą laišką Prezidentui Valdui Adamkui.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, šiame laiške jis pakartojo norą pradėti derybas su Lietuvos valdžios institucijomis ir joms suteikti vertingos informacijos apie kadaise vienu galingiausių laikyto EBSW koncerno žlugimą bei su juo susijusius korumpuotus pareigūnus.
2005-10-25 17:28

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.