Kompensacijos mažas pajamas gaunančioms šeimoms, dalyvaujančioms Daugiabučių namų modernizavimo programoje

Pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms (vieniems gyvenantiems asmenims) įstatymą, jeigu daugiabučio namo savininkų bendrija (DNSB) arba daugiabučio namo butų savininkai, sudarę jungtinės veiklos sutartį, dalyvauja Daugiabučių namų modernizavimo programoje ir yra paėmę banko paskolą įgyvendinti namo modernizavimo investicinį projektą, būsto išlaidų kompensacija skaičiuojama taikant energijos ar kuro sąnaudų normatyvą, kol bus visiškai išmokėtas tikslinis kreditas.

Grąžinama kredito suma ir už jį mokamų palūkanų dalis apskaičiuojama kaip skirtumas tarp normatyvinių ir faktinių išlaidų būstui šildyti. Pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos patvirtintą metodiką, šilumos sąnaudų normatyvai apskaičiuojami pagal namų tipus, atsižvelgiant į ataskaitinio laikotarpio išorės oro temperatūrą, vidutinę mėnesio trukmę, patalpų aukštį, įvertinant, kad vidutinė vidaus patalpų temperatūra +180C. Kompensacijas skaičiuoja AB „Panevėžio energija” arba DNSB pagal su šilumos tiekėju sudarytą šilumos pirkimo pardavimo sutartį.

Pagal Lietuvos Respublikos finansų ir aplinkos ministrų patvirtintas Valstybės paramos daugiabučiams namams modernizuoti teikimo ir investicinių projektų energetinio efektyvumo nustatymo taisykles, pradinio įnašo išlaidas (ne daugiau 10 procentų nuo investicijos sumos) ir kredito draudimo įmokas, tenkančias mažas pajamas gaunančioms šeimoms, moka valstybė.

Prie valstybės remiamų daugiabučių namų modernizavimo priemonių priskiriama:

šių namų šildymo, karšto ir šalto vandens sistemų kapitalinis remontas ar rekonstravimas;

langų ir lauko durų hermetizavimas ar keitimas;

stogų kapitalinis remontas ar rekonstravimas;

balkonų įstiklinimas;

fasadinių sienų šiltinimas bei sienų konstrukcijų stiprinimas;

stambiaplokščių namų sienų ir siūlių hermetizavimas;

rūsio perdangos šiltinimas;

liftų kapitalinis remontas ar keitimas;

bendrojo naudojimo elektros instaliacijų keitimas ar pertvarkymas.

VšĮ Būsto agentūra (Beržų g. 48a) konsultuoja butų savininkus pasirengimo dalyvauti programoje ir jos įgyvendinimo techniniais, finansiniais ir organizaciniais klausimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.