P. Mendelsonas: pasaulio prekybos sandoris – „ant peilio ašmenų”

Europos Sąjungos (ES) prekybos komisaras Piteris Mendelsonas (Peter Mandelson) perspėjo, kad sprendimų trūkumas dėl pasaulio prekybos pakto yra vaikščiojimas peilio ašmenimis, praneša ELTA remdamasi BBC.

P. Mendelsonas paragino Europą imtis veiksmų ir išvesti derybas iš aklavietės sumažinant žemės ūkio produktų importo tarifus.

JAV taip pat perspėjo, kad jei Europa neatvers savo rinkų, prekybos sandoriui iškils didelė grėsmė.

Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) nariai gruodį susitiks Honkonge, kad susitartų dėl pasaulio prekybos pakto ir iš skurdo pakeltų milijonus žmonių.

PPO ministrai šiuo metu tęsia intensyvias derybas ir siekia susitarti dėl esminių sutarties, kuri būtų patvirtinta Honkonge, detalių.

„Aš neperdedu sakydamas, kad Honkongo ministrų susitikimas yra ant peilio ašmenų”, – teigė P. Mendelsonas.

„Mes esame įsipareigoję stipriai padidinti priėjimą prie rinkų. Šio įsipareigojimo pagrindu turime pateikti pasiūlymą, kuris būtų išmintingas ir realus”, – teigė prekybos komisaras.

Komisaro komentarai turėjo sustiprinti spaudimą Prancūzijai, gaunančiai bene daugiausiai žemės ūkio išmokų ES.

O Prancūzija, neseniai apkaltinusi P. Mendelsoną viršijus derybų įgaliojimus, taip pat, atrodo, truputį sušvelnino savo poziciją.

Prancūzijos užsienio ministras Filipas Dustas Blazi (Philippe Douste-Blazy) teigė, kad pasitikėjimas grįžo Europos Komisijai sutikus reguliariai susitikti su ekspertais ir aptarti derybas.

2005-10-25 08:38

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.