Izraelio armija raketomis apšaudė Gazos ruožą

Palestiniečiams paleidus keliolika raketų į Pietų Izraelį šios šalies armija naktį į antradienį savo ruožtu raketomis apšaudė taikinius Gazos ruože. Ligoninės duomenimis, Rafos mieste per ataką buvo nesunkiai sužeisti moteris ir du jos vaikai. Liudininkai pasakojo, kad Izraelio sraigtasparnis vieną raketą paleido į labdaros organizacijos pastatą, priklausantį radikaliai „Islamo džihado” grupuotei. Pastatas buvo visiškai sunaikintas.

Gazos ruožo šiaurinėje dalyje Izraelio raketa pataikė į valdančiojo „Fatah” judėjimo biurą. Pastatas Bet Chanuno mieste užsiliepsnojo, tačiau žmonės nenukentėjo. Trečioji raketa sprogo dirvonuojančioje žemėje.

Izraelio karinis atstovas pareiškė, kad armija apšaudė „negyvenamas teritorijas” Gazos ruože, iš kur kovingieji palestiniečiai leidžia raketas Izraelio kryptimi. Armija pirmadienio vakarą pradžioje naudojo artileriją.

„Islamo džihadas” prieš tai pripažino paleidęs daugiau kaip 25 „Kassam” tipo raketas, kad atkeršytų už dviejų „Džihado” narių žūtį. Per karinę operaciją Tulkarme Vakarų krante žydų kariai sekmadienio vakarą nukovė aukštą grupuotės narį Luajų Sadį (Luai Saadi) ir dar vieną palestinietį.

2005-10-25 07:35

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.