„Vilma” smogė audrų įbaugintai Floridai

Uraganas „Vilma” („Wilma”) užtvindė pietų Floridą ir nusinešė keturias gyvybes. Stiprūs vėjai daužė aukštesnių pastatų langus, vertė medžius, griovė gyvenamuosius autofurgonus ir be elektros paliko beveik 7 milijonus žmonių.

Rizikos vertinimo kompanijos tikino, kad audros pridaryti nuostoliai siekia apie 10 mlrd. JAV dolerių. Į pietvakarių Floridą „Vilma” atkeliavo netikėtai sustiprėjusi iki stipraus trečios kategorijos uragano. Karibų jūros pakrantėje tas pats uraganas jau nusinešė 17 gyvybių.

Uragano sukeltas potvynis pirmiausia užliejo Kyso salas, tada audra smogė žemyninei Floridos daliai, įsiverždama į Napleso miestą ir išplisdama daug gyventojų turinčioje Atlanto vandenyno pakrantėje.

„Atrodė, kad važiuoja velnio valdomas krovininis traukinys, – teigė 35 metų Robas Lerneris (Rob Lerner), kuris uraganą pasitiko name ant vandens Majamyje, tačiau staugiantis vėjas sudaužė pakrantėje buvusias valtis ir R. Lerneris buvo priverstas išsilaipinti į sausumą.

Florida patvirtino, kad uraganas nusinešė keturias gyvybes, vieną žmogų prispaudė krentantis išverstas medis. Du žmonės žuvo pietvakarių ir vienas – šiaurės rytų Floridoje.

Pagrindinė Floridos elektros tiekėja „Power & Light” pranešė, kad 3,2 mln. klientų, arba beveik 7 mln. žmonių, yra likę be elektros ir gali keletą dienų ar net savaičių praleisti be šaldytuvų, oro kondicionierių bei vandens tiekimo.

Jūros vanduo užtvindė 175 kilometrų greitkelį, jungiantį Floridos Kyso salas su žemynu. Maratono pareigūnas teigė, kad saugodamiesi potvynio gyventojai buvo priversti lipti ant namų stogų, dėl nutekėjusių dujų kilo keletas nedidelių sprogimų.

2005-10-25 06:58

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.