„Baubo džiaze 2005” improvizuos vaikai ir profesionalūs muzikantai

Spalio 28 dienos vakarą (18.30 val.), Helooween’o šventės išvakarėse, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) Didžiojoje salėje vyks respublikinis vaikų ir jaunimo džiazo festivalis „Baubo džiazas 2005”. Scenoje pasirodys jaunieji džiazo muzikantai kartu su šio muzikos žanro žvaigždėmis. Čia pat, scenoje, garsieji „džiazmenai” savo pavyzdžiu bei netikėtais muzikiniais sprendimais skatins jaunuosius muzikantus kurti bei improvizuoti.

Pasirodyme dalyvaus 7 vaikų ir jaunimo kolektyvai bei vokalistai:

„Linksmasis Do” ir Lina Jurevičiūtė (Vilnius)

Modernaus dainavimo studija (Panevėžys)

Rūdiškių vario ansamblis (Rūdiškės)

Druskininkų džiazo trio (Druskininkai)

Artūro Noviko vokalinis ansamblis „Jazz Island” (Vilnius)

LVJC vokalinė džiazo grupė „Kivi” (Vilnius)

LVJC jazz show choras „Tix”(Vilnius)

Jauniesiems džiazo atlikėjams improvizacijomis pritars „Saulės kliošo” vokalistė Daiva Starinskaitė, „Anusausko trio”: pianistas Artūras Anusauskas, būgnininkas Darius Rudis ir bosistas Vytis Nivinskas. Taip pat saksofono virtuozas Danielius Praspaliauskis ir džiazo vokalistė Julija Jačėnatė, kuri, beje, bus ir „Baubo džiazo” vedėja.

Pirmąjį kartą startuojančio „Baubo džiazo” pirmtakai: tarptautinis festivalis „Junior Jazz” ir respublikinis renginys „Velykų džiazas”. Šių festivalių organizatorės, LVJC Muzikinio ugdymo skyriaus vadovės Jolantos Markevičienės teigimu, „pajutome, kad vaikams galime duoti daugiau, nei paprastą pasirodymą scenoje. Suteikdami jiems galimybę atlikti džiazinius kūrinius kartu su profesionaliais muzikantais, skatiname jų kūrybiškumą (improvizaciją) bei aktyvų veiksmą scenoje, ugdome meilę džiaziniam žanrui bei pasitikėjimą savo sugebėjimais”. Bendras žvaigždžių ir vaikų pasirodymas žada staigmenų visiems: ir vaikams, ir žiūrovams.

Jaunatviška, kelias muzikų kartas įtraukianti „Baubo džiazo” šventė skatina džiazinę kūrybą, improvizacijas bei praskaidrina rudenio rimtį.

Festivalį remia LR Švietimo ir mokslo ministerija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "„Baubo džiaze 2005” improvizuos vaikai ir profesionalūs muzikantai"

  1. As

    Sioks toks pastebejimas… Linksmasis Do ir Linute tikrai ne is vilniaus! Jie is KAUNO!!!! 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.