Kivirčas federacijoje trukdo ruoštis olimpiadai

Po to, kai Lietuvos dviračių sporto federacijos (LSDF) vadovybės nuo pareigų buvo nušalintas vyrų dviračių treko rinktinės vyriausiasis treneris klaipėdietis Algirdas Vaitkus, dar nėra aišku, ar rinktinė vyks į pasaulio taurės varžybas.

Priminsime, kad praėjusią savaitę LSDF vykdomasis komitetas vyriausiąjį vyrų rinktinės trenerį laikinai nušalino nuo pareigų už tai, kad šis esą nepristatė ataskaitų už rinktinei skirtus 60 tūkst. litų.

„Pateikti ataskaitas jis buvo raginamas jau nuo vasaros bet kai pristatė, pamatėme, jog kai kurie dokumentų duomenys neatitinka tikrovės”, – „Vakarų ekspresui” sakė LSDF generalinis sekretorius-direktorius Antanas Taučius.

Atsiskaityti treneriai privalo kiekvieną ketvirtį, tačiau LSDF vadovų teigimu, A. Vaitkus laiku to nepadarė, o vėliau jo pristatytas ataskaitas apie stovyklų Italijoje, Ispanijoje bei Belgijoje metu patirtas išlaidas Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) buhalterija pripažino negaliojančiomis.

A. Vaitkaus teigimu, jam mesti kaltinimai nėra nepagrįsti, tačiau viskas yra gan lengvai paaiškinama.

„Tiesiog panaudojom pinigus tam, kam jų nebuvo skirta”, – aiškino treneris.

Anot jo, šiais metais nenumatyta lėšų nei automobilio, kuris skirtas rinktinės aptarnavimui, kurui, nei techninei apžiūrai. Dviratininkų sveikatą prižiūrintys medikai bei masažuotojai iš Vilniaus į Klaipėdą neatvyko, nors čia – pagrindinė vyrų rinktinės pasiruošimo vieta, todėl treneris samdė kitą specialistą.

„Jam taip pat reikia mokėti”, – sakė A. Vaitkus.

Lietuvos olimpinio sporto centras (LOSC) dviratininkų pasiruošimui 2008-aisiais vyksiančioms Pekino olimpinėms žaidynėms šiais metais skyrė 1,3 mln., litų.

Iš jų vyrų dviračių treko rinktinei atiteko vos daugiau nei ketvirtadalis šios sumos. Moterims LOSC vadovybė buvo dosnesnė – plento lenktynių komandai teko 349, o treko komandos dviratininkėms – 537 tūkst. litų.

Pasak KKSD olimpinio pasirengimo grupės vadovo Kazimiero Steponavičiaus, toks lėšų paskirstymas priklauso nuo pačių trenerių planų.

„Moterų komanda planavo vykti į daugiau varžybų, o vyrai atsisakė dalyvauti pasaulio treko čempionate”, – sakė jis.

Tačiau klaipėdietis treneris sako, jog 2004-aisiais rinktinė dalyvavo pasaulio čempionate, 4 pasaulio taurės etapuose bei olimpinėse žaidynėse, todėl dar vienas planetos pirmenybes dviratininkai vargu ar būtų ištvėrę.

„Pinigai reikalingi ne tik turnyrams, bet ir pasirengimui. Be to, nežinodamas, kiek bus skirta pinigų, ne kažką suplanuosi”, – sakė jis.

Be to, A. Vaitkaus teigimu, daug didesnę paramą gaunančių moterų treneriai šiais metais iš klaipėdiečio skolinosi įrangos Europos ir pasaulio čempionatams.

Konfliktui vis labiau įsiliepsnojant, neaišku, ar į artimiausią pasaulio taurės etapą, lapkričio pradžioje vyksiantį Maskvoje, važiuos Lietuvos rinktinė, mat 3 stipriausi jos nariai yra traumuoti, jiems kol kas nerasta pamaina. K. Steponavičiaus teigimu, bus kalbama su jaunaisiais dviratininkais, kurie šiuo metu treniruojasi užsienyje. Tačiau A. Vaitkus abejoja, ar jie sutiks.

„Anksčiau, kol šie dviratininkai treniravosi Klaipėdoje, departamento vadovybė nepagalvojo apie rinktinės pamainą ir jų jaunimo nepastebėjo, visiškai nerėmė”, – samprotavo treneris. A. Vaitkaus nušalinimas nuo pareigų tęsis tol, kol jis nepristatys visų ataskaitų, o vyriausiojo rinktinės trenerio pareigas užims Vaclovas Šiugždinis, iki tol buvęs antruoju treneriu.

Valdas Pryšmantas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.