Patruliai nuo atsakomybės gelbėjo girtus vairuotojus

Vakar Klaipėdos apylinkės teisme antrą kartą atidėtas teismo posėdis, kuriame teisiamųjų suole turi sėdėti Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai.

Anot kaltinimo, buvę Šilutės rajono PK Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus patrulių būrio vyriausiasis patrulis Arvydas Žemaitaitis (gim. 1972 m.) ir patruliai Vytautas Sungaila (gim. 1976 m.), Gintaras Petrauskis (gim. 1970 m.) bei Rolandas Šiuškus (gim. 1972 m.), būdami valstybės tarnautojais, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir padėjo suklastoti ar suklastojo dokumentus.

Patrulių būrio vadas Vilmantas Gudaitis (gim. 1977 m.) kaltinamas tuo, kad ne tik pats piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, bet ir sukurstė taip elgtis kitus valstybės tarnautojus.

Šilutės gyventojui Elmarui Klingeriui (gim. 1972 m.) pareikšti kaltinimai prašius valstybės tarnautoją piktnaudžiauti tarnybine padėtimi bei suklastoti dokumentus.

Praėjusių metų lapkričio 4-osios vakarą Šilutėje, V. Kudirkos gatvėje, policijos pareigūnai sustabdė neblaivaus Zigfrido Hinco vairuojamą automobilį BMW-730. A. Žemaitaitis ir V. Sungaila, gavę V. Gudaičio nurodymą, R. Šiuškiui liepė suklastoti protokolą ir parašyti, kad Z. Hincas sustabdytas ne dėl vairavimo išgėrus, o dėl kalbėjimo mobiliuoju telefonu prie vairo.

Be to, V. Gudaičio nurodymą vykdę A. Žemaitaitis ir V. Sungaila G. Petrauskiui padėjo suklastoti ne tik administracinio teisės pažeidimo protokolą, tačiau ir girtumo patikrinimo kvitą bei pažeidimų registracijos žurnalą. Jame buvo įrašyta, neva Z. Hincas, būdamas neblaivus, trikdė viešąją rimtį.

Anot prokurorų, pareigūnai leido neblaiviam Z. Hincui toliau vairuoti automobilį. Beje, šis šilutiškis E. Klingerio BMW tą vakarą važiavo į šventę, kurioje, pasak paties Z. Hinco, buvo ir V. Gudaitis.

Šio BMW ekipažui A. Žemaitaitis ir V. Sungaila padėjo dar kartą. Lapkričio 5 d., būdamas neblaivus, E. Klingeris Šilutėje, Klaipėdos ir Pramonės gatvių sankryžoje, nuvažiavo nuo kelio ir apgadino automobilį.

Minėti pareigūnai į protokolus įrašė melagingus duomenis, todėl, pasinaudojant suklastotais dokumentais, E. Klingerio žmonai iš AB „Lietuvos draudimas” pavyko gauti 3 800 litų draudimo išmoką.

Vakar teismo posėdis neįvyko, nes jau antrą kartą jame nepasirodė vienas iš kaltinamųjų – E. Klingeris. Teismas nusprendė jam skirtą kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti pakeisti suėmimu. Anksčiau E. Klingeris teistas du kartus.

Žaneta Skersytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.