A. Valionis išvyksta vizito į Vokietiją ir Austriją

Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis kaip Prezidento Valdo Adamkaus vadovaujamos delegacijos narys antradienį išvyksta į Vokietiją.

Šioje šalyje numatyti susitikimai su prezidentu Horstu Kioleriu (Horst Koehler), naujuoju Bundestago pirmininku Norbertu Lamertu (Norbert Lammert), kancleriu Gerhardu Šrioderiu (Gerhard Schroeder) ir kandidate į kanclerio postą Angela Merkel (Angela Merkel).

Susitikimuose ketinama aptarti dvišalius santykius, Europos ir Baltijos regiono politikos aktualijas, Europos Sąjungos (ES) Rytų politikos klausimus.

Iš karto po šio vizito nuo trečiadienio iki penktadienio A. Valionis lankysis Austrijoje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Ministras ketina kalbėti Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) Nuolatinės tarybos posėdyje. A. Valionis turėtų apžvelgti Lietuvos poziciją dėl šios organizacijos stiprinimo, jos vaidmens rinkimų stebėjimo ir konfliktų sureguliavimo srityse. Kartu ketinama dar kartą patvirtinti pernai išsakytą Lietuvos pageidavimą pirmininkauti ESBO 2010 metais.

Susitikime su ESBO generaliniu sekretoriumi Marku Perenu de Brešambo (Marc Perrin de Brichambaut) planuojama aptarti pasirengimą Liublianoje vyksiančiam organizacijos Ministrų Tarybos susitikimui, ESBO sekretoriato vaidmens stiprinimą ir tolesnę veiklą erdvėje.

Vienoje A. Valionis taip pat susitiks su Austrijos užsienio reikalų ministre Urzula Plasnik (Ursula Plassnik) ir prezidentu Haincu Fišeriu (Heinz Fischer). Šiuose susitikimuose bus kalbama apie dvišalius santykius, būsimo Austrijos pirmininkavimo ES prioritetus, finansinę perspektyvą, Konstitucijos ratifikavimą, taip pat ketinama aptarti Lietuvos prioritetus Rytų politikos klausimais.

Į Vilnių užsienio reikalų ministras A. Valionis grįš spalio 28 dieną.
2005-10-25 04:16

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.