Lietuvoje jau įmanoma panaikinti ir šviesius nepageidaujamus plaukus

Plaukų šalinimas lazeriu – šiuo metu itin populiari procedūra. Vis daugiau žmonių, norinčių neskausmingai, greitai ir efektyviai atsikratyti nepageidaujamo plaukuotumo pasirenka būtent šį būdą. Vienintelis trūkumas – iki šiol lazeriu nebuvo galima panaikinti šviesių bei žilų plaukų, nes juose nėra melanino. Manyta, kad lazeris geriausiai pašalina plaukus tiems, kurių šviesi oda ir tamsūs plaukai. Tačiau šviesiaplaukiai dabar gali lengviau atsikvėpti – lazeriu jau įmanoma pašalinti ir šviesiausius nepageidaujamus plaukus.

Ilgalaikis plaukų šalinimas lazeriu

Kai plaukuotumas tampa problema, specialistų teigimu, geriausia priemonė jų naikinimui yra lazeris. Būtent lazeriu plaukų šalinimo procedūra atliekama greitai, veiksmingai ir neskausmingai.

Kaip veikia lazeris? Lazerinė arba pulsuojanti šviesa nutaikoma į plaukuose esantį melaniną, kuris lemia plaukų spalvą, ir plauko folikulas sunaikinamas nepažeidžiant aplink esančios odos. Jis veikia pačią priežastį, t.y. sunaikina patį plauko svogūnėlį, o ne tik plauko stiebą, kurį matome virš odos. Plauke esantis pigmentas sugeria lazerio energiją, ir kaip žaibolaidis nuveda ją prie plauko svogūnėlio. Čia susidaro aukšta temperatūra, kuri suardo tas plauko sritis, iš kurių plaukas atauga, o oda lieka nepažeista. Tik tokiu būdu galima pasiekti ilgalaikį plaukų pašalinimą, jie neatauga net keletą metų.

Ir šviesius plaukus įmanoma panaikinti

Lietuvoje prieš kelias savaites vyko I-asis Baltijų šalių lazerinės chirurgijos asociacijos kongresas. Jo metu buvo pristatyti naujausios lazerinės technologijos ir produktai. Vienas tokių produktų – speciali priemonė galinti pašalinti šviesius ir žilus plaukus. Dalyvavusi kongrese gydytoja dermatologė Gytė Grigonytė pristatė naujas galimybes lazeriu šalinti pašalinti ir šviesius, bei žilus plaukus. „Šiandien neabejojama, kad tobulesnio plaukų šalinimo būdo už lazerį nėra. Anksčiau lazeris negalėjo pašalinti šviesių plaukų, nes juose nėra pigmento melanino, kurį veikia lazerio spinduliai. Dėl šių priežasčių žmonėms, kurių plaukai yra balti, žili arba labai šviesūs, lazerinės arba pulsuojančios šviesos plaukų šalinimo metodo nebuvo galima taikyti. Tačiau dabar atsirado veiksminga priemonė „Lipoxome”, – aiškina G. Grigonytė.

„Lipoxome” – tai melanino kapsulėje esantis liposomos tirpalas, kuris, papurkštas ant atitinkamos vietos, atrankos būdu nukreipia melaniną tiesiai į plauko folikulą, nepalikdamas dėmių ant aplinkinės odos. Liposomos molekulės labai mažos, jos nesunkiai prasiskverbia į plauko folikulą, tačiau nepatenka į kraują. Dėl tokio poveikio folikulai laikinai prisotinami melanino, nenudažant aplink esančios odos. Todėl ir šviesesnius arba žilus plaukus turintiems pacientams galima šalinti nepageidaujamus plaukus lazeriu arba pulsuojančiu šviesos spinduliu.

Plaukuotumas sumažėja iki 100 proc.

Klinikiniai tyrimai parodė, kad 90 proc. „Lipoxome” gydytų pacientų visam laikui išnyko 75 proc. arba daugiau nepageidaujamų plaukų, o pacientams, nenaudojusiems „Lipoxome” nepageidaujami plaukai išnyko tik laikinai. Gydymo veiksmingumas buvo tiesiogiai proporcingas naudoto „Lipoxome” kiekiui. Pacientai, naudoję daugiau kaip 100 ml preparato, nurodė, kad plaukuotumas sumažėjo 95 – 100 proc.

Preparato naudojimas – tikrai nesudėtingas. Kelias savaites prieš taikant gydymą lazeriu ar pulsuojančiu šviesos spinduliu du kartus per dieną ant vietos, nuo kurios norima pašalinti plaukus, purškiama „Lipoxome”. Preparatas iš karto absorbuojamas, ir iš tos daug kartų apdorotos vietos galima veiksmingai šalinti plaukus. Jo privalumas – tai hipoalerginis preparatas, nuspalvinantis plauko folikulą tik laikinai.

G. Grigonytė tikina, kad „Lipoxome” yra patentuotas melanino kiekį didinantis preparatas, kurį galima saugiai naudoti ant visų tipų odos. Naudojant „Lipoxome” nebuvo pastebėta jokio nepageidaujamo šalutinio poveikio.

Tik malonius pojūčius suteikianti procedūra

Naudinga žinoti, kad lazeriu galima šalinti plaukus visose kūno dalyse, išskyrus sritį aplink akis. Lazeris, nesukelia jokio šalutinio poveikio, tačiau ilgalaikiam rezultatui pasiekti reikalingos kelios procedūros. Dažniausiai pakanka 7 – 8 procedūrų, kad plaukai būtų visiškai pašalinti.

Tad dabar, atsiradus veiksmingam „Lipoxome” tirpalui ir šviesiaplaukiai, ir rimtų problemų dėl plaukuotumo turintys asmenys gali ramiau atsikvėpti: nepageidaujamus plaukelius lazerio pagalba efektyviai įmanoma pašalinti iš bet kurios kūno vietos. Ir nebereikia jaudintis, kad depiliacija sukels nemalonių pojūčių ar net skausmą. Netrukus ir Lietuvos grožio klinikose, kuriose atliekamos lazerinės plaukų šalinimo procedūros, bus galima įsigyti šį produktą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

8 atsiliepimai į "Lietuvoje jau įmanoma panaikinti ir šviesius nepageidaujamus plaukus"

  1. luna

    kurioje klinikoje aliekamos sios proceduros??

  2. justas

    noreciau suzinoti ar si procedura tikraj panaikina plauku…o gali ji panaikinti plaukus nuo nugaros?

  3. kristina

    kokia vienos proceduros kaina?

  4. ingrida

    noreciau suzinoti kur tai yra daroma,kiek tai kainuoja.

  5. darijus

    butu gerai suzinoti kiek laiko trunka tokio tipo proceduros ir kiek tai kainuoja?…ar tikrai panaikina plaukus visam laikui?…ir kur tai daroma?

  6. Anonimas

    Būtų labai įdomu kokia plaukų šalinimo lazeriu kaina, nes procedūra atrodo tikrai vertinga, jei plaukai daug rečiau atauga 🙂

  7. Martyna

    Noreciau suzinot kur sita procedura atliekama,koko tipo lazeris cia ir kokios kainos?aciu

  8. Plaukų šalinimas lazeriu seniai nenaujiena. Groziochirurgija.lt svetainėje rasite visą info apie tai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.