D. Ramsfeldas dėkoja Lietuvai už pagalbą narystės NATO siekiančiai Ukrainai

Vilniuje viešintis JAV gynybos sekretorius Donaldas Ramsfeldas (Donald Rumsfeld) dėkoja Lietuvai už dalyvavimą Ukrainos „oranžinėje” revoliucijoje ir pagalbą šiai šaliai siekiant narystės NATO.

Atvykęs į Vilnių dalyvauti neformaliose aukšto lygio Aljanso ir Ukrainos konsultacijose D. Ramsfeldas sekmadienio vakarą susitiko su Prezidentu Valdu Adamkumi.

Svečias su Lietuvos vadovu aptarė dvišalius ryšius, Ukrainos siekį prisijungti prie NATO ir kitus aktualius klausimus.

D. Ramsfeldas padėkojo mūsų šaliai už dalyvavimą praėjusių metų pabaigoje Ukrainoje vykusioje „oranžinėje” revoliucijoje, paramą šios valstybės euroatlantiniams siekiams ir vykdomoms reformoms.

Kaip po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje pažymėjo V. Adamkus, Lietuvos specialistai stengiasi padėti Ukrainai, remdamiesi patirtimi, kurią įgijo per gana trumpą mūsų šalies kelią į NATO.

„15 metų – labai trumpas laikas, bet mes įrodėme Aljansui, kad galime tą padaryti. Ukraina yra daug didesnė, turi didesnius šaltinius, ir, mano įsitikinimu, jie tikrai su visų mūsų pastangomis tą patį padarys, ką padarėme ir mes”, – kalbėjo Prezidentas.

Anot jo, JAV gynybos sekretoriaus apsilankymas Vilniuje patvirtina glaudžius dvišalius Lietuvos ir JAV ryšius.

Savo ruožtu D. Ramsfeldas prisiminė viešnagę Vilniuje 1991 metų gegužę ir gyrė Lietuvą už per keliolika metų padarytą pažangą.

2005-10-23 19:45

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.