Aptikę kontrabandą pasieniečiai neapsiėjo be ginklų

Penktadienio rytą Pagėgių savivaldybės Bitėnų kaimo ribose aidėjo šūviai, kaukė pasieniečių tarnybinių automobilių sirenos.

Gavę operatyvios informacijos, kad šalia Bitėnų kaimo per Nemuną yra keliama cigarečių kontrabanda, į įvykio vietą išskubėjo pasieniečių patrulis ir operatyvininkai.

Prie Marguvos upės pastebėję važiuojantį baltos spalvos automobilį „VW Passat”, prikrautą cigarečių dėžių, pasieniečiai bandė jį stabdyti. Tačiau automobilio vairuotojas nepakluso, padidino greitį ir nuvažiavo.

Prireikė net aštuoniolikos šūvių iš tarnybinio ginklo – peršauta padanga, suvarpytas kėbulas, – kol pasieniečiams pavyko sulaikyti bėglį.

Tiesa, du asmenys dar anksčiau spėjo iššokti iš automobilio, tačiau vieną iš jų – nepilnametį Bardėnų kaimo gyventoją – pareigūnai sulaikė. Jaunuolis aktyviai priešinosi, todėl pasieniečiams teko panaudoti kovinius veiksmus ir antrankius.

Sulaikytame pasate rasta 16 dėžių cigarečių „Saint George Lights” su rusiškomis banderolėmis.

Dar du automobiliai su cigaretėmis sulaikyti Bardėnų kaimo prieigose. Pasieniečių patrulis aptiko į griovį įvažiavusį ir apdaužytą automobilį „Subaru”. Šalia stovėjo kitas automobilis VW „Santana”, iš kurio trys asmenys nešė ir slėpė krūmuose cigarečių dėžes.

Pamatęs pasieniečius, vienas iš kontrabandininkų puolė pareigūną. Pastarajam iš tarnybinio ginklo iššovus į orą vieną šūvį, šis puolė bėgti. Netrukus atvykę pasieniečių operatyvininkai sulaikė minėtą asmenį ir dar tris pasislėpusius jaunuolius.

Abiejuose automobiliuose ir netoliese esančiuose krūmuose rasta cigarečių dėžių su tomis pačiomis cigaretėmis „Saint George Lights”.

Rolandas Žalgevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.