Į Lietuvą atvyks Rusijos Valstybės Dūmos delegacija

Kitos savaitės pradžioje Lietuvoje lankysis grupė Rusijos Valstybės Dūmos narių, kurie su mūsų šalies pareigūnais ketina aptarti dvišalių santykių aktualijas.

Viktoro Opekunovo vadovaujama Valstybės Dūmos narių delegacija Lietuvoje viešės nuo pirmadienio iki trečiadienio.

Jų vizito programoje numatyti susitikimai su Seimo Pirmininku Artūru Paulausku, Tarpparlamentinių ryšių su Rusijos Federacija grupės nariais, Užsienio reikalų ministerijos ir Tautinių mažumų ir išeivijos departamento pareigūnais.

Be to, svečiai ketina susitikti su Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovu Bronislovu Lubiu, apsilankyti Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste, uostamiestyje įsikūrusiame Rusijos Generaliniame konsulate.

Tai yra atsakomasis vizitas – pavasarį Maskvoje Valstybės Dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininko Konstantino Kosačiovo kvietimu lankėsi Seimo narių delegacija.

Seimo Pirmininkas A. Paulauskas po rugsėjo pradžioje Niujorke įvykusio susitikimo su Valstybės Dūmos vadovu Borisu Gryzlovu tvirtino, esą dvišalius santykius pastaraisiais mėnesiais stingdęs šaltukas ima tirpti.

Tačiau šios savaitės pradžioje su B. Gryzlovu susitikęs Maskvoje, parlamento vadovas pareiškė, esą geriems Lietuvos ir Rusijos santykiams trūksta psichologinio nusiteikimo. Jis atkreipė dėmesį, kad nors prieš dvejus metus buvo ratifikuota Lietuvos ir Rusijos sienų sutartis, iki šiol nepradėta jos demarkacija, o tai esą stabdo pasienio infrastruktūros plėtrą.

Sėkmingu dvišalio Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo dialogo pavyzdžiu A. Paulauskas pavadino Rusijos piliečių tranzito į Kaliningrado sritį per Lietuvos teritoriją sureguliavimą, Kaliningrado ir Klaipėdos uostų bendradarbiavimo sutartį. Tačiau jis pabrėžė, kad daugiau dialogo reikia vykdant teisinės pagalbos sutartis, sprendžiant ekologijos klausimus.

Per Valstybės Dūmos narių vizitą žadama diskutuoti ir apie Lietuvos bei Rusijos bendradarbiavimą Europos Sąjungos kontekste, energetinį bendradarbiavimą, ekonominius ryšius, Kaliningrado srities socialinius ir ekonominius klausimus, Rusijos naikintuvo Su-27 avariją.
2005-10-23 12:19

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.