F. Kolinzo atsisveikinime Vilniuje dalyvaus tūkstančiai žmonių

Šeštadienio vakarą pirmąjį ir vienintelį savo koncertą Vilniuje surengs viena ryškiausių pasaulio muzikos žvaigždžių Filas Kolinzas (Phil Collins). Sostinės „Siemens” arenoje roko muzikanto ir dainininko atsisveikinimo turo dainų klausysis keliolika tūkstančių šio talento gerbėjų.

Surengti paskutinį turą F. Kolinzą privertė silpstanti klausa. Užbaigęs aktyvią koncertinę veiklą muzikantas žada atsidėti dviejų mažamečių savo vaikų auginimui ir auklėjimui.

Gastrolėse po Europos šalis muzikantą lydi daugiau negu 100 komandos narių ir 12 sunkvežimių, gabenančių daugiau kaip 20 tonų sveriančios šviesos, garso ir vaizdo technikos. Scenoje kartu su žvaigžde gros daugiau nei 10 muzikantų, kuriems talkins daugybė pritariančių vokalistų.

Įspūdinga koncertą aptarnaujanti komanda Vilniuje apsigyvens „Europa group” tinklo viešbučiuose, komandos nariams užsakyta daugiau nei 100 kambarių.

Pasak koncerto rengėjų, F. Kolinzo pasirodymas yra brangiausias iš visų kada nors Baltijos šalyse rengtų koncertų. Prieš savaitę dainininkas surengė pasirodymą ir Talino klausytojams.

Pasak rengėjų, į koncertą Vilniuje parduoti beveik visi iš 13 tūkstančių bilietų, kainuojančių nuo 99 iki 250 litų. Kasose likę tik keli šimtai brangiausių bilietų.

F. Kolinzas yra gerai žinomas solo artistas, autorius, aranžuotojas ir būgnininkas, net tris kartus pristatytas ” Oskaro” apdovanojimams. „Disney” kompanijos filmo „Tarzanas” garso takelyje skambėjusi F. Kolinzo daina „You’ll Be In My Heart” buvo įvertinta ne tik „Oskaru”, bet ir „Grammy” bei „Auksinio gaublio” statulėlėmis. Per savo karjerą atlikėjas pardavė daugiau nei 100 milijonų solo albumų, dar 150 milijonų įrašų parduota kartu su grupe „Genesis”.

Muzikanto karjerą F. Kolinzas pradėjo 1970 metais, tapęs kultinės britų artroko grupės „Genesis” būgnininku. 1975 metais grupę palikus lyderiui Peteriui Gabrieliui (Peter Gabriel), „Genesis” nusprendė tęsti savo veiklą – vietą prie mikrofono užėmė F. Kolinzas, sugebėjęs sėkmingai derinti grupės lyderio ir savo asmeninę solo karjerą. Po 26 metus trukusio darbo su „Genesis” atlikėjas 1996-aisiais paskelbė, jog palieka grupę, ir atsidėjo solinei veiklai.
2005-10-22 11:59

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.