V. Adamkus ragina aukštojo mokslo plėtros strategus ieškoti sutarimo

Prezidentas Valdas Adamkus ragina aukštojo mokslo plėtros planą rengiančius ekspertus ieškoti sutarimo, kad būtų galima bendromis pastangomis įgyvendinti strateginius Lietuvos tikslus.

Penktadienį šalies vadovas dalyvavo aukštojo mokslo plėtros planą rengiančių darbo grupių koordinaciniame susitikime „Lietuvos aukštasis mokslas ir mokslas: būtiniausi žingsniai”. Susitikimo metu stengtasi įvardyti svarbiausias ir neatidėliotinas priemones, kurias būtina įgyvendinti siekiant aukštojo mokslo ir mokslo kokybės bei konkurencingumo užtikrinimo tikslų.

V. Adamkus apgailestavo, kad skirtingai šios srities ateitį regintys ir skirtingus planus rengiantys atstovai neranda sutarimo, todėl paragino bendromis jėgomis priimti greitą, bet ne skubotą sprendimą.

„Mūsų pasirinkimas lems, ar sugebėsime savo intelektu, protu ir pastangomis per penkiolika metų pasivyti kitas Europos šalis ir tapti konkurencinga bei investuotojams patrauklia valstybe. Šis apsisprendimas lems ir visų šalies gyventojų – ne tik mokslininkų ir studentų – gerovę”, – kalbėjo Prezidentas.

Diskusijoje dalyvavę darbo grupių nariai, ministerijų, Seimo ir Vyriausybės atstovai sutarė, kad pagrindinės problemos yra susijusios su finansavimo sistema.

Prezidentas pabrėžė, kad šiems tikslams pasiekti turi būti panaudojama Europos Sąjungos struktūrinių fondų teikiama finansinė parama.
2005-10-21 16:11

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.