Lietuvoje – nauja krepšinio lyga

Antradienį Lietuvoje įkurta dar viena krepšinio lyga – trečioji pagal pajėgumą Regionų krepšinio lyga (RKL), kurioje žais ir dvi Panevėžio ekipos.

RKL lygoje pirmąjį sezoną rungtyniaus 24 komandos, pirmajame etape suskirstytos į keturis regionus. Dauguma joje rungtyniausiančių klubų praėjusį sezoną žaidė Lietuvos krepšinio B lygoje (LKBL), tačiau, reorganizavus Lietuvos krepšinio A lygą (LKAL) į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL), nuspręsta pakeisti ir B lygos varžybų sistemą.

Lygos prezidentas – politikas

RKL steigimo iniciatoriais tapo Šiaulių, Kupiškio, Biržų ir Radviliškio klubai. Naujosios lygos prezidentu išrinktas politikas Arvydas Vidžiūnas, viceprezidentu Seimo kancleris Arvydas Kregždė, o direktoriumi – ilgametis LKAL direktorius Aleksas Makulavičius. „Mūsų tikslas – kad lygoje žaistų visų šalies rajonų komandos, o aš kaip įmanydamas stengsiuosi padėti lygai rasti rėmėjų ir partnerių”, – sakė A.Vidžiūnas.

Komandų vadovų teigimu, apie pusę visų lygos žaidėjų sudarys moksleiviai, o rajonų komandos gali tikėtis ir iš jų kraštų kilusių studentų paramos, nes studentų lygoje šiemet jie žaidžia tik po vieną mačą. Būtent dėl to į RKL pasirašė ir VDU komanda, kuri lygiagrečiai rungtyniaus ir LSKL.

Suskirstyti regionai

Panevėžiečių komandos – Panevėžio „Panevėžys-2” ir Panevėžio „Bangenės miškas-Avera” žais Aukštaitijos regione kartu su Švenčionių „Švenčionys”, Rokiškio „Rokiškio sūris”, Biržų – „Rinkuškių alus” ir Kupiškio „SC-Dailista” ekipomis.

Žemaitijos regione rungtyniaus Mažeikių „Mažeikiai”, Raseinių „Raseiniai”, Šiaulių rajono Kuršėnų „ABRO-Saulė”, Kretingos „Kretinga”, Plungės „SM-Inesa” ir Radviliškio „Radviliškis”.

Suvalkijos regione varžysis Marijampolės ŽSM, Kauno VDU, Šakių „Zanavykas”, Jurbarko „Nemunas”, Kazlų Rūdos SSC ir Kalvarijos GNG.

Vidurio regione – Kaišiadorių „Kaišiadorys”, Lietuvos kurčiųjų rinktinė, Jonavos „Jonava”, Ignalinos MNSC, Utenos „Juventus” ir Ukmergės „KK Ukmergė”.

Po dviejų ratų varžybų 1-3 vietas savo regionuose užėmusios komandos žais dėl 1-12 vietų, o 3-6 vietas iškovojusios – kitose grupėje dėl 13-24 vietų.

Į atkrintamąsias varžybas pateks 16 geriausių komandų, kurios iki pat finalo žais serijas iki dviejų pergalių.

Rungtynės vyks penktadieniais 18 valandą ir šeštadieniais 14 valandą. Pirmieji mačai – rytoj, spalio 21-ąją.

Jurgita Jakimavičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "Lietuvoje – nauja krepšinio lyga"

  1. :*

    Jonavos ” Jonava ” jega!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
    :***********************

  2. Eduardas

    Zanavykas jega.Tegul tik jie gerai varo.Sekmes jiems,beto jie turi turbut geriausia treneri M.Paulauska

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.