Nobelio premijai nominuotame konkurse – ir klaipėdiečiai

Tradiciškai kasmet Velso grafystės (Didžioji Britanija) miestelis Langolenas (Llangollen) tampa muzikos sostine. Choristai, šokėjai, instrumentalistai, solistai atvyksta į kalnų apsuptą miestelį pristatyti savo šalį, jos kultūrą.

Praėję didžiulę išankstinę atranką, į konkursą buvome pakviesti ir mes, Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos abiturientas Rokas Spalinskas, koncertmeisterė Gėja Žižiūnienė ir šių eilučių autorė.

Konkursas „International musical Eisteddfod” pernai nominuotas Nobelio Taikos premijai gauti.

Nuoširdumas, tolerancija, pagarba kitokiai kultūrai vyravo ir šiais metais vykusiame 59-ajame muzikos konkurse.

51 šalies atstovai dalyvavo konkursinėje programoje net 27 kategorijose.

R.Spalinskas dalyvavo dviejuose konkursuose: solo vokalu ir liaudies instrumentu. Užimta aukšta IV vieta. Komisijos narius ir publiką sužavėjo meistriškas, muzikalus skrabalų skambesys.

Dėkui Roko tėveliams Rimai ir Sigitui Spalinskams, kurie pirmieji atvedė savo sūnų į muzikos pasaulį.

Konkurso komisijos nariai pakvietė vaikiną atvykti į jubiliejinį 60-ąjį konkursą ir patikino, kad jis turi didžiules galimybes būti tarp prizininkų.

Šių eilučių autorė konkurse buvo ne tik Roko vokalo mokytoja, bet ir pati išmėgino jėgas konkurse „Songs from the shows”. Dainavusi paskutinė iš visų dalyvių, ji sulaukė žiūrovų pripažinimo. Užimta IV vieta. Gaila, kad komisijos sprendimai ne visada sutampa su žiūrovų nuomone.

Konkursas baigėsi, prasidėjo nauji mokslo metai. Tačiau galvoje – daugybė naujų minčių ir svajonių. Taip norisi sugrįžti į Langoleną, į jubiliejinį 60-ąjį pasaulinį muzikos konkursą „International musical Eisteddfod”.

Aušra Malinauskienė

Vytauto Didžiojo gimnazijos muzikos mokytoja ekspertė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.