Talka baigėsi šiurpia mirtimi

Tragiškai antradienį rudens talka baigėsi Gustonių kaimo gyventojui keturiasdešimt trejų metų Mildurui Abromavičiui. Trys vyriškiai tądien talkino septyniasdešimtmetei to paties kaimo gyventojai. Bevežant mėšlą, ant M.Abromavičiaus užvirto vežimas. Žmogų prislėgė lenta ir ant jos užvirtęs mėšlas. Įvykio vietoje kūną apžiūrėję rajono policijos pareigūnai smurto žymių nepastebėjo. Vyriškio mirties priežastys bus nustatytos tik teismo medicinos ekspertams atlikus skrodimą.

Užvakar trys Gustonių kaimo vyrai dirbo pas septyniasdešimtmetę to paties kaimo gyventoją Elžbietą Andrišiūnienę. Vakar ji su PB korespondentais bendrauti nepanoro. Moteris skundėsi prasta sveikata ir aukštu kraujospūdžiu. E.Andrišiūnienė neslėpė esanti sukrėsta nelaimės ir apie tai daugiau kalbėti nenorinti. Pensininkė tik prasitarė: „Ne tą žmogų prašiau į talką mėšlo vežti”.

Prispaudė apvirtęs vežimas

Nelaimė įvyko dviem vyrams važiuojant mėšlo pakrautu vežimu: M.Abromavičiui ir E.Andrišiūnienės sūnui Algiui. Mėšlas turėjo būti išvežtas ir išverstas į už tvarto esantį daržiuką. Vežimu reikėjo pervažiuoti kiemą, o nusileidus nuokalne pasukti per pievą į dirvą. Pasukus vežimą, jis virto į tą pusę, kurioje buvo M.Abromavičius. Vyriškį prislėgė lenta ir ant jos užvirtęs mėšlas.

Pamatęs tokį vaizdą A.Andrišiūnas sutriko. Vyras suprato, kad vienas nieko padaryti negalės, puolė ieškoti pagalbos. Vežimui iš paskos su dviračiu važiavęs Kazimieras Martinaitis taip pat sutriko. Vyrai pagalbos ieškojo netoliese esančioje parduotuvėje.

Bandė gaivinti

Netoli nelaimės vietos, prie parduotuvės, tuo metu stovėjęs Audris Bickus PB pasakojo nustebęs, kai atbėgo pagalbos šaukiantys vyrai.

„Atbėgo persigandę ir drebantys. Šaukė: „Padėkit! Žmogus po mėšlu”. Net nesupratome, kas nutiko. Nieko nelaukęs bėgau į netoliese esančią sodybą. Atbėgęs pamačiau iš mėšlo krūvos tik kyšančias kojas”.

Į pagalbą atskubėjęs A.Bickus pirmiausia nukėlė apverstą lentą. „Išsigandome pamatę baltą Milduro veidą. Pulso neapčiuopėme. Nebepamenu, kas nubėgo šaukti felčerės ir skambinti greitajai. Tuo metu dar bandžiau gaivinti ir dariau širdies masažą”, – teigė A.Bickus.

Į nelaimės vietą atskubėjusi felčerė bei greitosios pagalbos medikai vežimo prispaustam žmogui padėti nebegalėjo. M.Abromavičiaus atgaivinti nebepavyko.

Neišskiriami draugai

Labiausiai dėl šios tragedijos sielojosi velionio draugas K.Martinaitis. „Negaliu dar suvokti, kad draugas jau nebegyvas, – sunkiai tvardydamas ašaras sakė vyriškis. – Nemiegojau visą naktį. Vis stovi akyse tas klaikus vaizdas”.

K.Martinaitis PB pasakojo, kad draugas savo sodyboje gyveno vienas. Anksčiau dirbęs geležinkelyje, pastaruoju metu nuolatinio darbo neturėjo ir vertėsi atsitiktiniu uždarbiu. Tame pačiame kaime gyvena ir velionio brolis su šeima. M.Abromavičius turėjo ir dar vieną brolį bei senutę motiną. Jos dažnai važiuodavo lankyti į Šiaulius.

Nelaimingo įvykio auka tapęs M.Abromavičius gyveno ūkiškai. Turėjo žemės, karvę, ožką.

Rajono policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Per jį bus nustatytos žuvusiojo mirties priežastys ir kitos aplinkybės. Neatmetama galimybė, kad žuvusysis M.Abromavičius buvo neblaivus.

Virginija Sipavičienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.