VUL Santariškių klinikose – naujas psichiatrijos skyrius

Šių metų spalio 20 d. VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose įsteigtas naujas psichiatrijos skyrius, turintis 25 lovas. Šis skyrius yra sudėtinė Neurologijos centro dalis. Skyriuje bus teikiama stacionarinė planinė pagalba suaugusiems vyrams ir moterims, sergantiems įvairiomis psichikos ligomis – neuroziniais, stresiniais, psichosomatiniais, nuotaikos sutrikimais, ūmiomis bei lėtinėmis endogeninėmis psichozėmis, bet neturintiems agresyvių ar autoagresyvių (suicidinių) tendencijų. Gydymui taikomi šiuolaikiniai psichotropiniai medikamentai, individuali ir grupinė psichoterapija.
Pacientai į skyrių priimami su apylinkės psichiatro arba psichiatro konsultanto siuntimu. Tikimasi, kad gydymas terapinio profilio ligoninėje bus lankstesnis ir psichologiškai labiau priimtinas pacientams ir jų artimiesiems.

„Steigdami šį skyrių Santariškių klinikose galvojome apie pacientus ir jų gerovę. Dažnai pacientai, sergantys sunkiomis lėtinėmis širdies, onkologijos ligomis reikalauja ypatingos pagalbos. Taigi, turėdami šalia kitų savo specialistų psichiatrus suteiksime savo pacientams ypač reikalingą savalaikę pagalbą, padedančią jiems įveikti nerimą, baimes ir kitas būsenas, įtakojančias sveikimą”, – sakė Santariškių klinikų generalinis direktorius Prof. Aleksandras Laucevičius.

VU ligoninės Santariškių klinikos

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.