Masažas suteikia energijos ir gali atpalaiduoti

Masažo technikos keičiasi ir tobulėdamos įgauna naują kokybę.

Tuo yra įsitikinusi šią savaitę vienai dienai į Klaipėdą atvykusi masažo technikų meistrė Jelena Zemskova. Prieš septynerius metus įkūrusi masažo mokyklą „Inmaster” Maskvoje šiuo metu meistrė savo pamokas siūlo ir buvusios Sovietų Sąjungos šalių masažo profesionalams.

Seminare Klaipėdoje J.Zemskova gyrėsi, kad Maskvoje grožio salonai į darbą nepriima tų masažisčių, kurios nėra baigusios jos vadovaujamos mokyklos.

Neatitraukė akių

Masažo terapijos institutas „Inmaster” viešbutyje „Navalis” pirmadienį pristatė keletą masažo technikų pavyzdžių.

Į masažo kursų pristatymą susirinkę masažo profesionalai, sulaikę kvėpavimą ir neatitraukdami akių, stebėjo J.Zemskovos ir jos padėjėjos demonstruojamus masažus.

Masažai, atliekami salėje, kurioje buvo pribarstyta pageltusių klevo lapų, kaštonų, skambant meditacinei muzikai ir plevenant dešimtims žvakių liepsnelių, priminė šokio, Rytų kovos menų ir įprasto masažo derinį.

Grožio ir sveikatos specialistai nesidrovėjo ploti, pamatę, kaip atliekamos naujausios, pasaulyje populiarios masažo technikos.

Masažo meistrus iš Maskvos į Lietuvą atvykti pakvietė „Femina bona” mokymo centras, ketinantis organizuoti šios mokyklos kursus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Sukūrė ispanas

„Inmaster” mokyklas pasaulyje inicijavo profesorius Enrikė Kastelsas Garsija, manualinės terapijos instituto „Inmaster” Barselonoje, Ispanijoje, įkūrėjas, užsitarnavęs pasaulinę šlovę, kurdamas visiškai naujas senųjų masažų technikas.

Masažas, atsiradęs prieš tūkstantmečius, kai pirmykštis žmogus patrindavo sumuštą vietą ir taip sumažindavo skausmą, dabar gali būti visiškai kitoks.

E.K.Garsija sukūrė netradicinę teoriją, kad masažas turi būti nesudėtingas, tačiau unikalus, pritaikytas kiekvienam žmogui, atsižvelgiant į jo fizinę būklę, sveikatos nusiskundimus ir odos tipą.

Šis masažo meistras parašė 18 knygų apie masažus ir nuolat kuria bei praktikoje sėkmingai išbando naujas masažo technikas.

E.K.Garsijos mokyklos chiromasažas, naudojant atpalaiduojančius judesius, veikia kūno raumenų, kraujotakos, sąnarių ir nervų sistemas.

Pasak J.Zemskovos, visi chiromasažo judesiai turi savo prasmę ir yra individualiai parenkami, atsižvelgiant į žmogaus poreikius. Jei pacientą reikia atpalaiduoti, daromi raminantys, glostomieji judesiai, o jei reikia suteikti energijos – atliekami greitesnio tempo, stimuliuojantys masažo elementai.

Šis masažas veikia visas tris pagrindines sistemas: nervinę, kraujotakos bei raumenų.

Kaip po atostogų

Klaipėdiečiai buvo supažindinti su populiariausiomis ispano sukurtomis technikomis – „tandem” masažu, atliekamu keturiomis rankomis, hemolimfodrenažu, chiromasažu, neurosedatyviniu, tajų, „shiatsu” masažais.

Pasak J.Zemskovos, žmogaus savijauta po vieno „tandem” masažo seanso prilygsta savijautai po pilnaverčių savaitės atostogų.

Pompastiškai skambanti frazė tampa suprantamesnė, išvydus, kaip atliekamas masažas. Modeliu buvusios merginos kūnas per dešimtį minučių buvo paliestas skirtingu intensyvumu, vis kitomis rankų vietomis (pirštais, abiem delnų pusėmis, rankomis iki alkūnių), pataikant į skambančios muzikos ritmą. Dviejų masažisčių judesiai buvo tokie sinchroniški, lyg jos būtų ne masažavusios, o šokusios neįprastą šokį.

Masažas pagražina

J.Zemskova dienraščiui sakė, kad daugelis šiuolaikiškiausias gražinimosi technikas išmanančių moterų jau žino, kad profesionalus masažas gali prilygti prabangiausių kremų vartojimui ir net plastinei operacijai.

Tinkamu masažu galima realiai sumažinti celiulitą, sustangrinti nuo amžiaus sudribusią veido odą.

Pavyzdžiui, hemolimfodrenažinis masažas padeda sustiprinti imunitetą, aktyvina deguonies pasisavinimą audiniuose, skatina skysčių išsiskyrimą. Atlikus tokį masažą veidui, sumažėja odos išsausėjimas ir padidėja odos bei raumenų elastingumas.

Neurosedatyvinio masažo Rusijos meistrai griebiasi tada, kai klientas turi emocinių ir psichologinių problemų, skundžiasi nemiga, lėtiniu nuovargiu, irzlumu.

Tajų masažu siekiama negydyti, o grąžinti sveikatą. Jo metu maksimaliai ištempiami raumenys, stimuliuojami žmogaus kūno meridianai, kuriais teka energija.

„Shiatsu” yra tradicinis japonų masažas, kuriuo, naudojant paspaudimų techniką, yra subalansuojama ir išlaisvinama kūno energija. Šis masažas veikia gyvybiškai svarbius žmogaus kūno taškus ir energetines linijas – meridianus.

Kai po kelių mėnesių kursų šias technikas įvaldys Klaipėdos masažo meistrai, šių masažų privalumus galės išbandyti ir įvertinti klaipėdiečiai.

Reda Baltinaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.