Parlamentarų potraukis pinigams peržengė visas ribas

Ar žinote, kiek per mėnesį Seimo nariai išleidžia popieriui, rašikliams, vokams bei kitoms kanceliarinėms priemonėms? Ogi kiekvienas apie 850 litų. Kitaip tariant, vieną vidutinį darbo užmokestį.

Vadinasi, per mėnesį seimūnas gali nusipirkti 77 pakuotes popieriaus, apie 800 rašiklių arba kelis tūkstančius pieštukų.

Dar apie 800 litų jie gauna degalams bei automobilio priežiūrai.

Negana to, šiuo metu Seimo biudžeto ir finansų komitete svarstoma, ar nereiktų dar keliais šimtais šių išlaidų padidinti. Argumentas – neva šių pinigų Seimo narių išlaidoms niekaip nepakanka.

Politikai nekalbūs

„Ekstra žinių” kalbinti politikai šį kartą sutartinai buvo nekalbūs.

Vieni jų dievagojosi apie naują projektą nieko nežiną, kiti gynėsi, kad jiems tai visai neaktualu.

„Žinot, pinigai yra jautri tema. Todėl nelabai etiška kalbėti”, – aiškino liberaldemokratas Valentinas Mazuronis.

Seimo narys socialdemokratas Algimantas Salamakinas tikino, jog parlamentarams dažnai pritrūksta pinigų degalams.

„Kai kalbamės su kolegomis, aiškėja, kad degalus jie kartais pilasi už savo pinigus, nes tos sumos, kurią skiria, per mažai”, – guodėsi A.Salamakinas.

Negana to, vakar A.Salamakinas aiškino, kad Lietuvos politikai savo išlaidoms negauna net dešimtadalio to, kiek skiriama Europos Parlamento nariams – vadinasi, šiuos pinigus reikia didinti!

Kiek duosi, tiek išleis

Tuo tarpu teisininkas Kęstutis Čilinskas sako, jog visai rimtai reiktų svarstyti kitą dalyką – lėšų apskaitą.

Anot teisininko, žmogus yra tokia būtybė – kiek jam duosi, tiek jis ir išleis, tačiau panašu, kad kanceliarijos reikmėms skiriama suma yra gerokai per didelė.

Medikai – priblokšti

Ypač dėl tokio seimūnų gobšumo yra priblokšti streikais dėl mažų atlyginimų grasinę medikai.

„Klausykit, gal jau užteks tuos jų pinigus didinti? Kiek galima?” – sakė Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas.

Jis irgi dirba visuomeninį darbą ir puikiai žino, kiek tų pinigų kanceliarijos reikmėms reikia ir kiek kas kainuoja.

Mokytojams niekas nekompensuoja

„Mes dabar rengiame apklausą, kiek pinigų iš savo atlyginimo darbo reikmėms priversti išleisti mokytojai.

Ir aiškėja stulbinantys dalykai – pasirodo, pedagogas iš nė tūkstančio nesiekiančios savo algos apie 200 litų išleidžia įvairioms ugdymo priemonėms, kopijavimui, skambinimui mokinių tėvams. Ir jiems šių pinigų niekas negrąžina”, – piktinosi Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos pirmininkė Dalia Gricienė.

Šios apklausos rezultatus D.Gricienė pateiks ir Seimo nariams. Pasak mokytojos, jei rezultatų ir nebus, tegul bent jau tautos išrinktiesiems šie skaičiai bado akis.

Prieš kelias dienas Lietuvos mokytojai taip pat tikino dėl prastos situacijos švietimo sistemoje pradėsią streiką.

Statys naują posėdžių salę

Negana to, Seimas ketina prašyti Vyriausybės kitų metų biudžeto projekte numatyti 15 mln. litų naujos parlamento posėdžių salės statybos pirmajam etapui.

Nutarime teigiama, jog šias lėšas prašoma skirti atsižvelgiant „į būtinybę įrengti naują parlamento veiklai tinkamą, atitinkančią higienos reikalavimus Seimo posėdžių salę”.

Vargšai parlamentarai, dirba antihigieniškomis sąlygomis.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

6 atsiliepimai į "Parlamentarų potraukis pinigams peržengė visas ribas"

  1. viskuo pertekęs

    Tegu seimūnai užeina nusišlapinti į artimiausios mokyklos tualetą, gal tada jiems paaiškės, kas yra antisanitarinės sąlygos

  2. zzz

    Akivaizdu, kad didelė dalis šių pinigų pavirsta atlyginimu. Kas moka sodros ir pajamų mekesčius! O kaip su viešųjų pirkimų įstatymu. Gal parlamentarams jis negalioja! Ką veikią šių mokesčių surinkimą ir VP įstatymo vykdymą kontroliojančios institucijos!

  3. kisa

    vieno mėnesio išmokos kanceliarinėms išlaidoms eilinei mokyklai užtektų metams

  4. Jonė

    Nejaugi išties nebėr jėgos, galinčios pažaboti jų nevaldomus poreikius, akiplėšiškumą, įstatymų nepaisymą ir t.t.

  5. dar

    Viešųjų pirkimų įstatymo 99 str. 3 dalis. „… Informaciją (kainą ar ekonomiškumą) apie pirkimą perkančioji organizacija turi laikyti ir pateikyi, kai tokios informacijos pareikalauja perkančiąją organizaciją kontroliuojančios institucijos.” ir nėra nurodyta nuo kokios sumos tai reikia daryti, o tai reiškia nuo 1 cento. Kokią informaciją apie parlamentarų pirkimus gali pateikti seimas! Jeigu jiems patiems reikės vykdyti VPĮ, tai gal prieš balsuodami už VP pakeitimo Į jį nors perskaitys ir pabandys įsivaizduoti, kaip realiai jį galima vykdyti, kiek tokio įstatymo vykdymas atima laiko ir kiek kainuoja.

  6. Vaidas

    Tų žulikų niekas į seimą nevaro-blogos sąlygos sėdėti ir smardinti dabartines seimo patalpas,tegu eina dirbti į statybas,-ten trūksta darbo jėgos.Pinigų už kanceliarines prekes jiems negalima duoti-reikia nupirkti po tušinuką,popieriaus duoti tiek ,kiek prirašo ir užteks tiems išgamoms-tautos kraujo siurbėlėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.