Konservatoriai remia atskilusius liberalcentristus

Vakar posėdžiavusios didžiausios miesto Tarybos valdančiosios koalicijos frakcijos sprendė skirtingas dilemas. Konservatoriai ketina ir toliau bendradarbiauti su nuo liberalcentristų atskilusiais bei naująją frakciją kuriančiais politikais.

Tuo tarpu Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus bendražygiai vakar rinko naują frakcijos seniūną. Juo tapo Gediminas Budnikas.

Susitiko su buvusiais mero bendražygiais

Tėvynės sąjungos frakcija vakar susitiko su keturiais iš liberalcentristų gretų pasitraukusiais politikais: Kauno vicemeru Eriku Tamašausku, buvusiu Liberalcentristų frakcijos seniūnu Rimantu Mikaičiu, Stasiu Žirguliu ir Justinu Krėpšta.

Konservatoriai ir toliau ketina laikytis prieš dvejus metus pasirašyto susitarimo. Po vakarykščio susitikimo Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas išplatino pareiškimą, kuriame kalbama apie tolesnį bendradarbiavimą su buvusiais liberalcentristais ir skeptiškai vertinama galimybė į valdančiąją koaliciją pakviesti buvusius liberaldemokratus.

„Naujai kuriama Liberalios politikos frakcija miesto Taryboje neturėtų būti „stumiama į koalicinės sutarties nuošalę: atvirkščiai – mūsų frakcija įžvelgia galimybę dar konstruktyvesniam dialogui”, – teigė Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas.

Ragina vengti interpeliacijų

A.Kupčinsko teigimu, konservatoriai neketina prisidėti prie galimų interpeliacijų. Dar praėjusią savaitę kalbėta apie galimą interpeliacijų karą: nepasitikėjimas neva gali būti pareikštas ir vicemerui Erikui Tamašauskui, ir merui Arvydui Garbaravičiui. Tačiau šią savaitę abi pusės nuo komentarų susilaiko.

„Kaunui svarbiausia – stabili valdžia, todėl reikia išvengti bet kokių interpeliacijų. Mūsų frakcija tikisi, kad liberalcentristų vidaus problemos neturės įtakos valdančiosios koalicijos stabilumui”, – sakė Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas.

Po susitikimo su konservatoriais vienas naujai kuriamos frakcijos iniciatorių – R.Mikaitis užsiminė, kad žadama susitikti ir su kitais valdančiosios koalicijos atstovais.

„Dar praėjusią savaitę sakėme, kad ketiname dirbti konstruktyviai. Konservatoriai suprato mūsų poziciją. Kaip bus ateityje, priklausys nuo kitų valdančiosios koalicijos partnerių požiūrio. Esame išrinkti pagal liberalų sąrašą, todėl siekiame dirbti miesto labui”, – teigė R.Mikaitis.

Laukia rytoj vyksiančio posėdžio

Vakar posėdžiavusi miesto Tarybos Liberalcentristų frakcija išsirinko naują seniūną ir jo pavaduotoją. Nuo šiol frakcijai vadovaus Gediminas Budnikas, o jo pavaduotoja tapo Janina Petrikienė. Abu šie politikai, kaip ir miesto meras, anksčiau priklausė centristams.

Liberalcentristų Kauno skyriaus pirmininkas Alvydas Banevičius teigė, kad kol kas dar per anksti kalbėti apie tolesnius veiksmus.

„Kol kas apie jokius galimus veiksmus nekalbame. Palaukime ketvirtadienį vyksiančio miesto Tarybos posėdžio. Gal buvę bendražygiai dar persigalvos? Apie jokias interpeliacijas nekalbame”, – teigė politikas.

Rytoj vyksiančiame miesto Tarybos posėdyje buvę liberalcentristai žada oficialiai įsteigti Liberalios politikos frakciją.

Arūnas Andriuškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.