„Ekranui” iki čempionų titulo trūksta vienos pergalės

Trečiadienį sužaidus ketverias NFKA „A Lygos” 32-ojo turo rungtynes didelių netikėtumų užfiksuota nebuvo – eilines pergales iškovojo čempionato lyderis Panevėžio „Ekranas” ir tik teorinių vilčių apginti nugalėtojų titulą tebeturintis „Kaunas”, „Šilutė” įveikė „Šiaulius”, „Atlantas” – „Nevėžį”, o rungtynės tarp „Sūduvos” ir „Vilniaus” baigėsi 1-1.

Vilniuje vykusiose rungtynėse „Ekranas” rezultatu 2-0 ketvirtą kartą šiame sezone įveikė Vilniaus „Žalgirį”. Pirmą įvartį 29 minutę įmušė rezultatyviausias „Ekrano” žaidėjas M.Savėnas, o antro kėlinio pradžioje P.Lukšys užtvirtino panevėžiečių pergalę.

Šilutėje vykusiose rungtynėse „Šilutė” 2-1 įveikė žymiai praretėjusius „Šiaulius”. Šiose rungtynėse S.Vertelis turėjo verstis net be trijų geltonų kortelių limitą pasiekusių žaidėjų – gynybos ramsčio ir komandos kapitono D.Lunskio, saugo M.Krukovskio ir atakų lyderio G.Butavičiaus. Nors šiauliečiai pirmieji išsiveržė į priekį 17 minutę, kuomet įvartį įmušė E.Varnas, tačiau šeimininkai M.Grigalevičiaus ir G.Juškos įvarčių dėka iškovojo pergalę.

Nieko nenustebino rezultatas Kaune, kur Klaipėdos „Atlantas” 3-0 sutriuškino Kėdainių „Nevėžį”, kuris šį sezoną čempionate praleido jau 100-ą įvarčių. Klaipėdiečių gretose pasižymėjo veteranas R.Žvingilas, Lietuvos rinktinės puolėjas A.Laurišas ir I.Vasiljevas. Beje, dar prieš šį susitikimą uostamiesčio klube neliko paskolintų žaidėjų, nes ekipa atsisveikino su iš „Kauno” išsinuomuotas D.Regelskiu ir M.Bezykornovu.

Kiek netikėtas Marijampolės „Sūduvos” futbolininkams pasirodė „Vilniaus” pasipriešinimas. Marijampolėje vykusiose rungtynėse vilniečiai pirmavo po 68 minutę V.Lukšos įmušto įvarčio ir šeimininkams pavyko išplėšti lygiąsias tik 90 minutę – tai padarė rezultatyviausias „A Lygos” žaidėjas ir Lietuvos rinktinės puolėjas T.Radzinevičius.

Vėliausiose rungtynėse Vilniuje šeštadienį vyksiančio LFF taurės finalo generalinėje repeticijoje „Vėtra” susitiko su „Kauno” klubu, ir nusileido tituluotesniems varžovams rezultatu 0-3. Svečius į priekį išvedė G.Kvaratskhelia, antrojo kėlinio viduryje įvartį pridėjo R.Beniušis, o triuškinimą mačo pabaigoje užbaigė E.Pehličius.

Trečiadienio rungtynės

Marijampolės „Sūduva” 1 – 1 „Vilnius”

68` [0 – 1] Vytautas Lukša

90` [1 – 1] Tomas Radzinevičius

„Šilutė” 2 – 1 „Šiauliai”

17` [0 – 1] Egidijus Varnas

34` [1 – 1] Mindaugas Grigalevičius

56` [2 – 1] Gvidas Juška

Vilniaus „Žalgiris” 0 – 2 Panevėžio „Ekranas”

29` [0 – 1] Mantas Savėnas

47` [0 – 2] Povilas Lukšys

Kėdainių „Nevėžis” 0 – 3 Klaipėdos „Atlantas”

31` [0 – 1] Rimantas Žvingilas

59` [0 – 2] Aivaras Laurišas

79` [0 – 3] Ivan Vasiljev

Vilniaus „Vėtra” – FBK „Kaunas”

40` [0 – 1] Givi Kvaratskhelia

64` [0 – 2] Ričardas Beniušis

88` [0 – 3] Edin Pehlic

Rezultatyviausi žaidėjai

1. Tomas Radzinevičius (Sūduva) – 21 įvartis
2. Mantas Savėnas (Ekranas) – 20
3. Povilas Lukšys (Ekranas) – 17
4. Vitalijus Kavaliauskas (Ekranas) – 14
5. Ričardas Beniušis (FBK Kaunas) – 12
6-8. Andrius Velička (FBK Kaunas) – 11
6-8. Gvidas Juška (Šilutė) – 11
6-8. Aivaras Laurišas (Atlantas) – 11.

Artūras Salda

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.