Rusijos gyventojai pagrindine pasaulinė problema laiko skurdą

Rusijos gyventojai pagrindinėmis pasaulinėmis problemomis laiko skurdą, badą ir terorizmą, remdamasi naujienų agentūra RBC praneša ELTA.

„GALLUP International” ir „ROMIR Monitoring” atliktų apklausų metu 26 proc. rusų nurodė skurdą ir prarają tarp turtingųjų bei vargšų kaip svarbiausią šiandien egzistuojančią problemą pasaulyje. Terorizmu, karais bei konfliktais susirūpinę yra atitinkamai 21 ir 8 proc. respondentų. Nusikalstamumas nerimą kelia 7 proc. Rusijos gyventojų, narkomanija ir nedarbas – 6 procentams. AIDS ir ŽIV bei kitos sveikatos apsaugos problemos kartu su ekonominiais rūpesčiais kelia nerimą 5 proc. apklaustųjų. Korupcijos ir aplinkos apsaugos problemas išskyrė 4 ir 3 proc. respondentų.

Daugiausia apie skurdo ir didelės prarajos tarp turtingųjų bei vargšų problemą kalbėjo Sibiro ir Pavolgio regionų gyventojai (atitinkamai 31 ir 30 proc.). Ši problema yra ypač aktuali ir kaimo gyventojams, miestuose, kuriuose gyvena mažiau nei 100 tūkst. gyventojų, ir miestuose nuo 500 tūkst. iki 1 mln. gyventojų (27 proc. apklaustųjų).

Terorizmą dažniausiai minėjo Rusijos šiaurės vakarų ir pietinių regionų gyventojai (30 proc.) bei gyvenantieji vidutinio dydžio miestuose (100-500 tūkst. gyventojų) žmonės (23 proc. respondentų).

9 proc. Rusijos gyventojų sakė, kad per pastaruosius 12 mėnesių dažnai patirdavo badą. Daugiausia badavusiųjų yra Sibire (15 proc. respondentų) ir kaimo vietovėse (14 proc.). Apklausos duomenimis, 21 proc. Rusijos gyventojų per pastaruosius 12 mėnesių dažnai pristigdavo maisto. Su pinigų trūkumo maistui problema niekad nesusidurdavo 44 proc. apklaustųjų.

Turimais duomenimis, pasaulio visuomenėje skurdas, praraja tarp turtingųjų ir vargšų bei badas kelia nerimą 26 proc. gyventojų, o terorizmas ir nedarbas jaudina atitinkamai 12 ir 9 proc. apklaustųjų. Karus ir konfliktus kaip svarbiausias problemas nurodo 8 proc. respondentų pasaulyje. Badas ir gyvenimas pusbadžiu yra aktualūs maždaug 30 proc. Rusijos gyventojų, šiuo požiūriu duomenys panašūs yra Nikaragvoje (33 proc. ), Pakistane (32 proc.) ir Ganoje (32 proc.).

2005-10-18 09:12

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.