Gali tekti uždaryti vieną vidurinę mokyklą

Gimė šimtu mažiau
Pasak miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Linos Šimanskaitės, per devynis šių metų mėnesius Dzūkijos sostinėje gimė 476 vaikai – 232 mergaitės ir 244 berniukai. Per tą patį praėjusių metų laikotarpį gimusių mažųjų miesto bendruomenės narių buvo lygiai šimtu daugiau. Šiemet pasaulį išvydo ir 10 dvynukų porų. Tėvystės džiaugsmą pirmą kartą patyrė 247 naujagimių tėvai, trečio vaiko susilaukė 47, ketvirto – 8 alytiškių šeimos. Vienas naujagimis šiemet tapo devintu vaiku šeimoje.
Specialistai įspėja, jeigu gimstamumas Alytuje ir toliau taip sparčiai mažės, po kelerių metų teks uždaryti ne tik kelias ikimokyklinio ugdymo įstaigas, bet ir vieną didelę bendrojo lavinimo vidurinę mokyklą. Darbo neteks per šimtą mokytojų, auklėtojų ir aptarnaujančio personalo darbuotojų.

Mirė daugiau negu pernai

Negailestinga ir mirštamumo statistika. Nuo metų pradžios iki spalio 1-osios anapilin iškeliavo 512 miesto gyventojų – 230 moterų ir 282 vyrai. Tarp jų buvo ir 2 vaikai iki 16 metų. Daugiausia alytiškių – 440 – pakirto ligos, dažniausiai širdies ir kraujagyslių ir vėžys. Per devynis praėjusių metų mėnesius Alytuje mirė 98 gyventojais mažiau negu šiemet. Šiemet dėl įvairių priežasčių savo noru iš gyvenimo pasitraukė 22 miesto gyventojai, arba 5 daugiau negu pernai.
L.Šimanskaitės teigimu, per devynis šių metų mėnesius žiedus sumainė 410 porų, arba 47 daugiau negu tą patį laikotarpį pernai. 2004-aisiais su užsieniečiais susituokė 29 alytiškės ir alytiškiai, o šiemet – 19. Padaugėjo santuokų Alytaus pataisos namuose. Šiemet už kalėjimo sienų buvo įregistruotos 24 santuokos, pernai – 7 mažiau. Daugėja besituokiančiųjų bažnyčioje. Pernai maldos namuose susituokė 29, o šiemet vos ne dvigubai daugiau – 49 poros. Penkiolika alytiškių laimės šeimoje bandė ieškoti trečią kartą.
Šiemet per devynis mėnesius įregistruotas 261 santuokos nutraukimo aktas – 15 mažiau negu pernai. Nepilnose šeimose liko augti 263 vaikai. Daugiausia ištuokų – 32 – šiemet įregistruotos vasaros pradžioje – birželio mėnesį.
Gediminas Vaitekūnas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.