Bausmės laikas sumažintas 10 kartų

Vakar Klaipėdos apygardos teismas pakeitė miesto apylinkės teismo sprendimą. Vietoje vienerių metų laisvės atėmimo bausmės už viešosios tvarkos pažeidimą klaipėdiečiui Raidui Daukšiui skirta tik keturiasdešimt parų.

Nustatyta, kad sausio ir vasario mėnesiais R. Daukšys keletą kartų lankėsi Vingio gatvėje esančiame prekybos centre „Iki” ir pykosi su čia dirbančia Aušra Tomkuviene. Buvusiai sugyventinei R. Daukšys negailėjo įžeidžiančių žodžių, net bandė suduoti į veidą.

Dukart moteris nuo jo slėpėsi administracinėse patalpose, o įsiaudrinusį neblaivų vyrą iš parduotuvės išvesdavo apsaugos darbuotojai. Moteris nusprendė kreiptis į teismą.

R. Daukšys pateikia visiškai kitokią įvykių versiją. Anot penkis kartus teisto vyro, po vieno pasimatymo su Aušra jis sulaukęs grasinančio skambučio. Nepažįstamas vyras tvirtino, kad jei neatstos nuo moters, bus sumuštas. R. Daukšys perpykęs dėl tokio įžeidimo bei bandęs su buvusia drauge išsiaiškinti grasinimų priežastis.

Kaltinamasis tvirtino seniai įtaręs, kad ji turinti meilužį, tad panorėjęs sužinoti, kas jis toks.

„Išgirdęs teismo sprendimą man skirti vienerius metus laisvės atėmimo, buvau labai nustebintas. Pasijutau nekaltai nuteistas. Ar gi teisinga, kad dėl tokio menkniekio buvo paskirta kone tiek pat nelaisvės, kiek ir už rimtesnius nusikaltimus?” – teismo klausė R. Daukšys.

Tiesa, nors bausmė ir sumažinta iki 40 parų, laisvės nuteistajam dar neteks išvysti – jis šiuo metu atlieka bausmę už vagystę. Beje, ir šį teismo sprendimą yra apskundęs.

Žaneta Skersytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.