„Nenoriu vaidinti erotiniuose filmuose”

TV3 laidos „TV pagalba” „gelbėtoja” Neringa Mažeikienė prisipažino seniai svajojanti tapti aktore ir nusifilmuoti rimtoje kino juostoje. Tačiau kol kas ji sulaukė tik pasiūlymo iš erotinių filmų kūrėjų.

„Kiek save prisimenu, svajojau tapti aktore. Gaila, kad nugalėjo pragmatiškas požiūris ir ėmiau studijuoti ne aktorystę, o prancūzų kalbą. Norėčiau sukurti rimtą vaidmenį, dėl kurio nė nedvejodama ir plaukus juodai nusidažyčiau”, – sakė moteris.

Kas jus atvedė į tą deus ex machina – televiziją?

Buvo atranka. Eidama į ją maniau, kad tai bus naujas išbandymas mano gyvenime po manekenių mokyklos, grožio konkursų. Čia tiesiog užsibuvau, nes patiko. Šis darbas atitinka mano charakterį, laisvės supratimą.

Kaimo žmonės turėtų būti naivūs, nuoširdūs. Ar jie be „TV pagalbos” nesugeba išsiskirti, susituokti ar susitaikyti, grąžinti skolas?

Aš nemanau, kad nėra žmonių, kurie norėtų pasinaudoti televizija ar mumis pačiais. Bet yra žmonių, kuriems suteikdama pagalbą jaučiuosi laiminga. Esu gimusi po Vėžio ženklu. Filmuojant siužetą, mano nuotaikos gali svyruoti dešimt kartų, bet aš visada stengiuosi išlikti savimi. Kartais tenka pabūti psichologe. Man tai įdomu. O kartais žmogų pabaru. Tarkim, buvo moteris, kurios krūtinėje – baisus vėžys. Į gydytojus ji delsė kreiptis. Ar turėjau tokią moterį tik guosti, kad ir toliau sėdėtų, kęsdama skausmus, ir nieko nedarytų?

„TV pagalba” – viso labo televizijos laida, kurioje dalyvauju, bet savo tikro veido niekada nerodau. Nenoriu. Tarkim, labai dažnai norėčiau verkti, bet sau esu pasakiusi „ne”. Negaliu žmogui parodyti silpnumo, ašarų. Jam tai nepadės. Geriau jau išsiverkti grįžus namo arba peržiūrint siužetą.

Nors mes esam „gelbėtojai” – atvažiavę padedam, kažką duodam, – bet aš nesijaučiu išgelbėjusi kažkieno gyvybę. Tačiau sudėjus mūsų visų darbus į krūvą, būtų daugiau nei gyvybės išgelbėjimas. Mes padedam daugybei Lietuvos žmonių.

Visgi matyti, kad vaikinas „gelbėtojas” priima sprendimus. Jis yra „žvaigždė”, o mergina – palydovė, palaikymo komanda…

Nepasakyčiau, kad esu nuošaly. Iš tiesų gal taip ir atrodo, tačiau aš taip nesijaučiu. Moteris turi geresnę intuiciją – ji gali pajusti, kuris herojus yra teisingesnis, tauresnis, kuris meluoja. Partneris, su kuriuo dirbu, yra Andrius. Kol kas kito ir neįsivaizduoju. Buvo taip suplanuota: mudu – kauniečiai, be to, mus sieja simpatija. Dirbdami kartu, išmėgindami vienas kitą, suprantam, kad praleidžiam drauge daugiau laiko, negu su savo antrom pusėm.

Ką TV žvaigždei prikiša šeimos nariai? Girdėjau, gavote pasiūlymą filmuotis erotiniame filme?

Iš tiesų vyras manęs nesmerkia nei už priimtą sprendimą, nei už pasakytą žodį. Jis mane palaiko. Vaikų dar neturiu. Gavusi pasiūlymą filmuotis erotiniame filme, nesitariau su savo šeima – pati nusprendžiau, jog to daryti nenoriu. Nė kiek nesistebiu, kad gavau tokių pasiūlymų. Tam įtakos turėjo atvira fotosesija vienam vyrų žurnalui. Bet erotinis filmas – ne man: ne mano kūnui ir sielai. Dauguma mano, jog blondinė yra kvaila, tuščia, ištvirkusi, galinti filmuotis tik tokiuose filmuose. Gal tai ir būtų išbandymas, iššūkis, bet aš sakau nuoširdžiai – nenoriu.

Ar bandysit save naujuose amplua?

Nežinau, kiek čia užsibūsiu, bet tikrai išbandysiu save ir kitose srityse. Bet tai nereiškia, jog ir vėl televizijoj. Tegul tai bus paslaptis, ko imsiuos. Išties dabartinis darbas suteikia man ekstremalių išgyvenimų: kiekviena diena – naujiena: važiuoji ir nežinai, ką sutiksi. Dabar manęs niekuo nebenustebinsi.

Ką veikiate baigusi darbą?

Baigusi darbą skubu į namus pas vyrą. Esu labai laiminga ištekėjusi. Man tai – Dievo dovana.

Kokia jūs esat, Neringa?

Aš esu labai spontaniška. Jei kažką gero sugalvoju įvykdyt, būnu pakankamai ryžtinga ir nuoširdi. Esu gera draugė. Tai gali patvirtinti ir žmonės, kurie mane supa. Nesu tobula, bet tikrai nesu piktybinė. Yra malonu būti gražiai, bet dar maloniau būti protingai. Grožis turi būti įgimtas, protą galima įsigyti mokantis. Bet man svarbesnės tos ypatybės, kurias žmogus atsinešė gimdamas. Asmuo gali daug žinoti, bet neturėti išskirtinumo.

Kokie vyrai jums patinka?

Mano vyras man yra idealus. Jis – teisingas, įdomus, gražus. Gražų, protingą žmogų mylėti įdomiau, maloniau… O šiaip man net baisu sakyt, kokie yra lietuviai… Žinoma, gaila, kad jie tokie. Visur užsieny lietuviai savo neigiamom savybėm pasižymi. Maniškis, tiesa, irgi lietuvis. Bet jis – išimtis.
Ivona Žiemytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.