Keliuose liejosi kraujas

Praėjęs savaitgalis patvirtino dėsnį – švenčių dienomis keliuose netrūksta aukų.

Užmušė pakeleivį

Sekmadienį apie 15 val. Šilutės rajone, kelio Šilutė–Šilalė trečiajame kilometre, Armalėnų kaimo ribose, šilutiškio 41 metų Audriaus Šneideraičio vairuojamas „VW Golf” nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Iškritęs per langą prispaustas automobilio žuvo jo draugas šilutiškis Viktoras Proškinas (g. 1968 m.).

Po avarijos sužalota galva vairuotojas su į pagalbą atskubėjusiais kitais vairuotojais, tarp kurių pasitaikė ir ligoninės chirurgas, bandė padėti nukentėjusiajam, bet atgaivinti jo nepavyko.

Išgelbėjo diržas

Vakar Šilutės rajone per girto vairuotojo sukeltą avariją vėl buvo sužaloti keturi žmonės.

Kelio Saugos–Švėkšna pirmajame kilometre girtas saugiškis 39 metų Gintaras Kubilas, vairuodamas automobilį „Ford Mondeo”, posūkyje išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į „VW Jetta”, kurį vairavo Švėkšnos seniūnijos Žiogų kaimo gyventojas 37 metų Dainorius Rupainis.

Avarijos metu D.Rupainį išgelbėjo saugos diržai. Bet jo žmonai, sėdėjusiai gale, sužalotas stuburas.

Avarijos kaltininko automobilyje važiavusi įkaušusi kompanija susižalojo galvas. Nors vairuotojui ir šalia sėdėjusiam keleiviui smūgius sušvelnino oro pagalvės, bet kadangi vyrai nesegėjo saugos diržų, buvo praskeltos galvos. Kliuvo ir gale sėdėjusiai moteriškei.

Nepasimokė

Ir vėl Šilutės rajono Usėnų gyvenvietėje šeštadienį 22 val. 26 metų Nerijus Roga, vairuodamas „VW Jetta”, tiesioje gatvėje nuvažiavo į šalikelę ir tėškėsi į medį. Šis nuo smūgio nulūžo.

Automobilis buvo sumaitotas, o du juo važiavę vyrai stipriai nukentėjo. Pasak liudininkų, vairuotojui net kojos ant ausų užkilo, kai variklis vos ne į saloną sulindo.

Atskubėjusios dvi greitosios pagalbos brigados abu vyrus išgabeno į Šilutės ligoninę. Netrukus atvyko ir ugniagesiai – išsihermetino automobilyje sumontuota dujų įranga. Dujų balionas, išlaužęs metalinę pertvarą, iš bagažinės įlėkė į saloną. Kilo gaisro pavojus.

Šįkart fortūna N.Rogai ir kartu važiavusiam sugėrovui buvo palanki – jie išliko gyvi.

Nepastebėjo vilkiko

Praėjusį penktadienį 23 val. 20 min. sostinės link vykusio 1989 metų automobilio „Honda Civic” vairuotojas nepastebėjo priešais važiuojančio vilkiko „KamAZ”.

Sunkiasvoris Ukrainos piliečio vairuojamas vilkikas tuo metu buvo persirikiavęs į lėtėjimo juostą ir mažindamas greitį ketino įsukti į šalia esančią „LUKoil” degalinę. Jam iš paskos didžiuliu greičiu su dviem keleiviais lėkusios „Honda” vairuotojas net nespėjo paspausti stabdžių pedalo ir rėžėsi į vilkiko priekabą.

Nelaimės metu neatpažįstamai sumaitota priekinė lengvojo automobilio dalis, variklis ir metalinės kėbulo dalys prispaudė „Honda” vairuotoją ir du keleivius.

Kai gelbėtojai specialiomis žirklėmis sukarpė sumaitotą automobilį ir išlaisvino sužeistus žmones, priekyje sėdėjusiam keleiviui medikų pagalbos jau nebeprireikė. 1980 metais gimęs Jurbarko gyventojas Vaidas Zaleckis buvo miręs.

Sunkiai sužalotas „Honda” keleivis E.G. (gim. 1984 m.) ir, kaip spėjama, ją vairavęs G.S. (gim. 1985 m.) nuvežti į ligoninę.

Medikų pagalbos taip pat prireikė ir taranuoto vilkiko vairuotojui – išvydęs kraupius avarijos vaizdus ukrainietis patyrė šoką.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.