Į Lietuvą uždrausta importuoti naminius ir egzotinius paukščius

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pirmadienį uždraudė į Lietuvą importuoti egzotinius paukščius iš šalių, kuriose patvirtintas paukščių gripas, bei prekiauti gyvais egzotiniais ir naminiais paukščiais turgavietėse.

Pasak tarnybos, egzotinių paukščių negalės įsivežti ir jų savininkai, besivežantys paukščius iš šalių, kuriose buvo nustatytas paukščių gripas. Taip pat neleidžiama organizuoti paukščių parodų, mugių, pasirodymų, kuriuose gali būti demonstruojami paukščiai. Prekyba gyvais egzotiniais ir naminiais paukščiais leidžiama tik specializuotose zooparduotuvėse.

„Siekdami apsaugoti Lietuvą nuo pavojingo paukščių gripo viruso plitimo, turime imtis papildomų apsaugos priemonių. Dėl paukščių gripo uždraudus išvežti paukščius ir paukštieną iš Turkijos bei Rumunijos, iškilo kontrabandos grėsmė. Todėl ypač sugriežtinome ir pasienio kontrolę, veikia ir mobiliosios pasienio veterinarinės kontrolės grupės”, – sakė VMVT direktorius Kazimieras Lukauskas.

Nuo praėjusio penktadienio Vilniaus, Kauno, Palangos oro uostuose budi Pasienio ir transporto valstybinės veterinarijos tarnybos veterinarijos gydytojai. Tikrinamas keleivių, atvykusių iš šalių, kuriose buvo nustatytas paukščių gripas, bagažas bei į Lietuvą įvežamos prekės.

VMVT informuoja vartotojus, kad paukščių gripas nėra per maistą plintanti liga, ir jokios rizikos užsikrėsti paukščių gripu vartojant paukštieną ar kiaušinius nėra. Rinkoje esantys paukščių produktai yra visiškai saugūs.

2005-10-17 17:45

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.