Vilniuje atidarytas pirmas latviškų baldų salonas

Prekybos ir pramogų centre „Akropolis”, Vilniuje duris atvėrė latviškų miegamojo baldų „Nakts Mēbeles” salonas. Baldus kurianti, gaminanti ir parduodanti šeimos verslo įmonė „Marks M” žada Lietuvoje atidaryti tris salonus, kuriame be baldų bus prekiaujama čiužiniais bei miegamojo interjero elementais.

550 kv. m. „Nakts Mēbeles” salonas primena didelį miegamąjį. „Stengiamės, kad pas mus užsukę pirkėjai pasijustų maloniai ir jaukiai – kaip namie”, – sakė įmonės vadovas J.Griķis.

Tai jau ketvirtas „Nakts Mēbeles” salonas. Trys yra Latvijoje, iš jų du – Rygoje.

1988 m. verslą pradėjusi įmonė anksčiau gamino baldus daugiausiai eksportui, vėliau perėjo prie miegamojo baldų ir čiužinių gamybos. Pirmas „Nakts Mēbeles” salonas atidarytas 1999 m., kiti du – 2002 ir 2003 metais. Baldų dizainą ir modelius kuria pats įmonės vadovas. 2003 metais įmonės apyvarta buvo 600 000 eurų, 2004 m. – 1 000 000 eurų. Šių metų 9 mėnesių apyvarta jau pasiekė 1000 000 eurų ribą. Kitąmet bendrovė planuoja atidaryti saloną Estijoje.

„Pagrindiniai mūsų sėkmingo verslo pranašumai – puikus kokybės ir kainos santykis, dėmesys ir gebėjimas pajusti, ko reikia pirkėjui, – sakė įmonės vadovas Juris Griķis. – Teikiame pirmenybę natūralumui – baldus gaminame tik iš gryno medžio. Anot žinovų, mūsų baldų kokybė prilygsta itališkai, o kainos prieinamos vidutines pajamas gaunančiam vartotojui.” Individualūs užsakymai „Nakts Mēbeles” salonuose vykdomi už tą pačią kainą, už kurią galima įsigyti iš ekspozicijos.

Bendrovė gamina ir čiužinius su atskiru prekių ženklu „Pils Matrači”. Anot įmonės vadovo, tokio tipo čiužiniai Amerikoje kainuoja apie 3 000 dolerių. „Dauguma pirkėjų nepagalvoja, kad jie miega ne ant lovos, o ant čiužinio. Kad miegas būtų kokybiškas, o sapnai gražūs, čiužiniai turi būti idealiai patogūs ir sveiki”, – teigia J.Grikis.

„Nakts Mēbeles” salonų ekspozicija ir dekoravimu rūpinasi įmonės vadovo žmona, prekių ženklo dizainą kuria vyriausias sūnus. Dizaino studijas pasirinko dukra. Likusiems vaikams, kurie dar nepasiekė tinkamo amžiaus, irgi numatytos veiklos sritys šeimos versle.

„Nakts Mēbeles”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.