„Jaguarų” demonstracijai – pora dienų

Uostamiestyje porą dienų buvo galima išvysti važinėjant tris naujus „Jaguar” automobilius.

Prabangiausias „Jaguar” modelis XJ su 4,2 litro V8 varikliu, taip pat du „X-Type” šeimos atstovai Klaipėdoje buvo pristatyti potencialiems klientams.

„Jaguar” politika leidžia šios prestižinės britų markės, valdomos „Ford Motor Co.”, modelius nuolat demonstruoti tik tam tikruose miestuose. Supažindinti uostamiesčio vairuotojus su „jaguarais” jų pardavėjai mašinas atveža tik kartą ar du per metus.

Klasikinio dizaino „Jaguar XJ Long WheelBase” – didžiausias ir brangiausias šios markės modelis. Per 330 tūkstančių litų kainuojantis automobilis aliuminio kėbulu ir 400 AG turinčiu varikliu 100 km/h greitį pasiekia per 5 sekundes.

Jame montuojama net tik mikrobangų radarą turinti adaptyvinė kruizo kontrolės sistema ACC ar kompiuteriu valdoma pakaba CATS, bet ir daugybė prabangos įrangos, pavyzdžiui, vairo ir pedalų padėtį įsimenanti sistema, į piršto prisilietimus reaguojantis monitorius, gale sėdintiems keleiviams skirti televizoriaus ekranai, balsu valdoma garso sistema ir t. t.

Klaipėdoje demonstruotas ir pirmasis universalas „jaguarų” giminėje, „X-Type” šeimos atstovas. Beje, iki šiol kai kurie konservatyvūs anglai mano, jog „Jaguar” automobilis turi būti būtinai sedanas. Tą patį jie kalba ir apie benzininius variklius, tad šiame universale montuojamas 2 l „turbodyzelis” (sukimo momentas – 350 Nm) irgi buvo nemažas siurprizas.

Kristijonas Baukys

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.