„Dėžę” pakeitė šimtus tūkstančių kainuojantis „Steinway”

Uostamiesčio universiteto Menų fakultetas įsigijo 358 tūkst. litų kainavusį fortepijoną. Į Klaipėdą iš Hamburgo instrumentas atkeliavo dar vasaros pabaigoje, o penktadienį klaipėdiečiai išgirdo ir garsios įmonės instrumento skambesį – buvo surengtas koncertas-pristatymas „Pažadinti garsai”.

Koncerte grojo Menų fakulteto dėstytojai. Tikimasi, kad vertingas instrumentas – didysis koncertinis modelis – nuo šiol leis pakviesti koncertuoti geriausius Lietuvos ir užsienio menininkus.

Universitete esančio fortepijono „brolis” stovi Klaipėdos koncertų salėje. Klaipėda dabar gali lygiuotis su Vilniumi – du naujus „Steinway” fortepijonus dabar turi tik šie du miestai Lietuvoje. Kaune nėra nė vieno naujo „Steinway” fortepijono.

„Tai buvo sena mūsų svajonė, – sakė Menų fakulteto dekanas Vytautas Tetenskas. – Mes turėjome du „Steinway” fortepijonus, tačiau jie yra morališkai, techniškai pasenę. Keletą metų svajojome apie naują instrumentą. Anksčiau į koncertus atvykę muzikantai klausdavo: „Su kokia „dėže” jūs grojate?” Manome, kad su naujuoju instrumentu pritrauksime daugiau žymių atlikėjų.”

Menų fakultetas kasmet iš Valstybės biudžeto gauna lėšų už meninę veiklą – koncertus bei meninius renginius. Menų fakulteto atstovai nusprendė, kad šias lėšas skirs naujo instrumento pirkimui. Dar 200 tūkst. litų buvo gauta dabartinio universiteto profesoriaus Eduardo Kaniavos dėka – jis suvedė dekaną V. Tetenską ir tuometinį finansų ministrą Algirdą Butkevičių.

„Fortepijonas kol kas bus naudojamas tik koncertų metu – jis stovės Menų fakulteto koncertų salėje. Kiekvieną dieną juo skambinti neleisime. Skambinimas senu ir nauju instrumentu skiriasi kaip diena ir naktis”, – V. Tetenskas.

Rima Čeliauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.